Sorin Oprescu: Bucureştenii - nişte „trişti” nesimţiţi

Iarna
Iarna (Epoch Times România)

Cum fac alţii dezăpeziri, Montreal, Canada, în pagina originală a articolului pe Epoch Times România

"Unii oameni s-au născut jigniţi" i-a caracterizat marţi Primarul General al Capitalei pe bucureştenii din sectorul 1 care se plâng că maşinile le sunt ridicate, în condiţiile în care utilajele de deszăpezire au împins nămeţii exact pe spaţiile unde se putea parca.

Bucureştenii care au insistat să circule cu maşina în aceste zile, în loc să apeleze la serviciile Metrorex şi RATB s-au trezit în situaţia că nu au unde parca. Munţi de nămeţi împinşi de utilajele de deszăpezire au lăsat multe artere din sectorul 1 fără spaţiu pentru parcări. În atari condiţii, fiecare parchează unde poate iar primăria capitalei îi sancţionează pe "nesimţiţii" care parchează pe benzile de circulaţie auto, luându-le maşinile pe sus.

În atari condiţii, cei "care îşi lasă maşina ca nişte trişti în mijlocul străzii", ceea ce reprezintă "o nesimţire", trebuie să scoată 800 de lei pentru a-şi recupera autovehiculul ridicat, conform realitatea.net.

De asemenea, primarul Oprescu le-a cerut bucureştenilor - care se plâng că merg pe cărăruşe înguste croite printre nămeţii de pe trotuare şi se scufundă în zăpadă până la genunchi ca să coboare de pe trotuar în staţia RATB - "să se plângă mai puţin", în condiţiile în care şi trotuarele şi staţiile RATB sunt curăţate.

"Bucureştenii să se plângă mai puţin, trotuarele de o parte şi de alta a străzilor sunt curăţate", a declarat Oprescu, citat de HotNews.

Primarul a precizat că nu s-au înregistrat evenimente majore la RADET, RATB sau ELCEN, şi că la ora 5:30 dimineaţa, pe străzile capitalei operau 250 de utilaje de deszăpezire şi i-a criticat pe cei care "îşi lasă maşina ca nişte trişti în mijlocul străzii."

La această oră în Bucureşti ninge liniştit. Copiii nu merg nici la grădiniţe, nici la şcoală, cursurile fiind suspendate, iar capitala este sub cod portocaliu. Străzile mari ale capitalei sunt curăţate de utilaje, iar pe marginile lor se ridică munţi negri de nămeţi.