Şoricel surprins într-un avion al British Airways costă compania aproximativ 300.000 euro

Compania aeriană British Airways are de plătit o factură masivă pentru a compensa pasagerii după ce un şoricel a fost zărit într-un avion Boeing 777 care trebuia să decoleze de pe aeroportul Heathrow din Londra spre San Francisco.
Avion al companiei British Airways.
Avion al companiei British Airways. (Captură Foto)

Zborul BA285 se pregătea să plece de la Terminalul 5 la ora locală 10:40 a.m., dar prezenţa unui rozător înseamnă că zborul nu şi-a putut urma cursul conform programului. Deoarece se ştie că şoriceii rod cablurile din avioane, verificări complexe trebuie efectuate pentru a depista orice potenţială problemă.

Un cablu ros ar putea fi localizat undeva între coada avionului şi turbina de aer RAT.

Câteva ore a durat până când au găsit un Boeing 777 care să-l înlocuiască, timp în care compania aeriană a asigurat mâncare pentru aproximativ 200 de pasageri.

Avionul a plecat în cele din urmă după 4 ore şi 16 minute. Dacă avionul nu reuşeşte să ajungă la destinaţie la timpul specificat, toţi pasagerii sunt îndreptăţiţi să primească 600 de euro (515 lire sterline), conform reglementărilor UE privind compensaţia. Presupunând că un număr similar de pasageri s-a îmbarcat în zborul BA284 din California, compensaţia totală se va ridica la 206.000 lire sterline (240.000 euro).

În plus, pasagerii care şi-au pierdut legăturile în San Francisco sau în Londra vor primi probabil cazare. Costurile totale, inclusiv verificările, s-ar putea ridica la 250.000 de lire sterline (291.000 euro).