Sorana Cîrstea, victorie în faţa Monicăi Niculescu la turneul de la Montreal (WTA)

Sorana a acces în manşa a doua a competiţiei americane după ce a dispus în trei seturi de compatrioata sa, Monica Niculescu, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Getty Images)

Duel românesc în primul tur al circuitului WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Nationale” între Sorana Cîrstea (28 ani, locul 54 WTA) şi Monica Niculescu (30 ani, locul 69 WTA).

Partida disputată marţi a fost adjudecată de Sorana, ea câştigând la finalul a două ore şi 10 minute de joc efectiv cu scorul 3-6, 6-4, 6-4.

Lupta dintre cele două iubitoare ale sportului alb de la noi din ţară a fost destul de echilibrată, joc frumos arătat celor prezenţi în tribună. În confruntările directe dintre cele două tenismene scorul este acum egal, 5-5.

În continuare, Sorana o va avea ca adversară pe tenismana ţării gazdă, Venus Williams (38 ani, 14 WTA) - favorită 13, care a trecut la rândul ei tot de o conaţională - Caroline Dolehide (19 ani, 124 WTA) - jucătoarea venită din calificări, scor final 7-5, 6-1.

Cîrstea şi-a asigurat un cec în valoare de 14.860 dolari şi 60 de puncte WTA pentru calificarea în turul doi, în timp ce Niculescu va primi un premiu financiar în valoare de 8.015 dolari şi doar 30 puncte WTA - dobândite în calificări.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport