Sorana Cîrstea învinsă în semifinale la Nurenberg

După un tur de forţă în care a învins-o pe favorita 2, Iulia Putinţeva, Sorana Cîrstea nu a mai avut energia şi tăria necesare în setul trei al partidei cu Krejcikova.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Hungarian Tennis/facebook)

Sorana Cîrstea (27 ani, locul 67 WTA) a fost învinsă de cehoaica Barbora Krejcikova (254), venită din calificări, la turneul WTA Internaţional “Nürnberger Versicherungs Cup”, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-0. Partida a durat o oră şi 59 de minute.

Românca a disputat două seturi echilibrate, pierzându-l în primu set şi câştigând în al doilea, însă a cedat total în decisiv.

Vineri la prânz, Sorana obţinuse victoria în sferturi în faţa kazahei Iulia Putinţeva, a doua favorită, cu 6-3, 3-6, 6-4. Meciul a fost întrerupt joi seara, la scorul de 4-4 în setul al treilea, după două ore şi 42 de minute, din cauza întunericului, şi a fost reluat vineri, Sorana câştigând ultimele două ghemuri.

Sorana Cîrstea a obţinut un cec de 9.274 euro şi 110 puncte WTA. Aceasta a fost prima semifinală jucată anul acesta a Soranei, după ce a ajuns în optimi la Australian Open şi în sferturi la Madrid.

Sorana va juca în primul tur la Roland Garros cu chinezoaica de 31 de ani Shuai Peng (locul 39 WTA), care s-a impus în singura lor confruntare în 2010, în primul tur la Hobart, cu 6-1, 6-4.

În finala de la Nürnberg, Krejcikova o va întâlni pe principala favorită, olandeza Kiki Bertens, care a profitat de abandonul japonezei Misaki Doi, la scorul de 6-2, 0-1.