Sorana Cîrstea, în sferturile circuitului WTA de la Bucureşti

Sportiva română a trecut în două seturi de belgianca Maryna Zanevska, jucătoare mai slab cotată în ierarhia mondială - 166 WTA, scor final 6-2, 7-5.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Getty Images)

Sorana Cîrstea (28 ani, 57 WTA) continuă parcursul bun pe tabloul principal de simplu a competiţiei cu premii totale de 226.750 dolari - BRD Bucharest Open.

Cap de serie numărul cinci, reprezentanta ţării noastre s-a calificat în sferturi după ce a învins-o pe Maryna Zanevska (24 ani, 166 WTA) din Belgia cu scorul de 6-2, 7-5. Partida disputată pe o vreme capricioasă s-a terminat după o oră şi 15 minute de joc efectiv.

Startul a fost excelent pentru Sorana. Românca a intrat bine în joc, reuşind să fie peste adversara sa, gestionând cu brio momentele cheie ale duelului. Primul set s-a terminat după 28 de minute, timp în care târgovişteanca a fost în avantaj de la un capăt la altul.

Partea a doua a duelului a fost mai disputată, oponenta belgiancă echilibrând situaţia în teren printr-un joc mai agresiv, ridicând câteva probleme sportivei noastre. Dar diferenţa din ierarhia WTA dintre cele iubitoare ale sportului alb a fost vizibilă, Sorana fiind cea care a avut de câştigat.

Cîrstea va primi de la organizatori un cec în valoare de 5.900 dolari şi 60 de puncte WTA, urmând ca în sferturi să ţină piept principalei favorite la cucerirea trofeului - letona Anastasija Sevastova (28 ani, 22 WTA).

În meciurile directe dintre cele două Sorana conduce cu 2-1.