Sorana Cîrstea, eliminată de pe tabloul de simplu al turneului de la Dubai (ITF)

Sportiva română a suferit o înfrângere drastică în două seturi identice în faţa chinezoaicei Shuai Peng, scor final 6-1, 6-1.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Captură foto)

Sorana Cîrstea (28 ani, 85 WTA) a pierdut neaşteptat, miercuri, în optimile de finală ale turneului ITF de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, în faţa sportivei din China, Shuai Peng (32 de ani) - jucătoare mult mai slab cotată în ierarhia mondială (181 WTA).

Favorita numărul şapte a cedat după doar 61 de minute de joc efectiv cu scorul de 6-1, 6-1.

Târgovişteanca începuse promiţător competiţia câştigând confruntarea cu belarusa Iulia Gatuka în două seturi identice cu scorul de 6-3, 6-3.

În confruntările directe dintre cele două tenismene, asiatica conduce acum cu 2-1, cea din urmă impunându-se în 2010 la Hobart, în primul tur, în timp ce Cîrstea a câştigat în 2017 la Roland Garros, în primul tur.

La dublu, perechea Andreea Mitu/Cristina Dinu a acces în sferturi după victoria cu 6-2, 6-4 înregistrată în faţa cuplului Raluca Şerban (Cipru)/Isabela Şinikova (Bulgaria). Următoarele adversare ale româncelor vor fi Reka-Luca Jani (Ungaria)/Cornelia Lister (Suedia).