Sorana Cîrstea, declaraţii după victoria excepţională în faţa Karolinei Pliskova (Beijing)

"Am jucat punct cu punct şi am încercat să nu mă gândesc la scor. Am încercat să joc mingea potrivită la momentul potrivit..Cred că mi-a reuşit, deoarece nu am pus niciun fel de presiune pe mine." - Sorana Cîrstea
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (China Open/facebook)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (44 WTA) aflată într-o formă maximă la turneul WTA de la Beijing, a reuşit să producă surpriza prin eliminarea, joi, în optimile competiţiei chineze, pe cehoaica Karolina Pliskova, o sportivă mult mai valoroasă şi consacrată la nivel mondial. Fosta lideră mondială, aflată în acest moment pe poziţia a patra în ierarhia WTA, a cedat după o oră şi 23 de minute cu scorul de 6-1, 7-5.

''Nu m-am gândit deloc la clasamentul ei, m-am concentrat asupra jocului meu astăzi. Am jucat bine în ultima vreme, dar poate rezultatele nu au venit aşa repede cum am sperat. Dar am muncit bine, am făcut lucrurile cum trebuie şi mi-am spus mereu că munca va da rezultate în cele din urmă'', a mărturisit Cîrstea la finalul jocului.

Sorana a dat dovadă de un psihic puternic şi o dorinţă extremă de a câştiga, reuşind să reintre în joc în setul al doilea, după o revenire de mare campioană.

"Antrenorul meu (Adrian Cruciat, n. red.) mi-a spus că eram condusă cu 5-2 şi 40-0 în setul secund şi nu am realizat acest lucru. Am jucat punct cu punct şi am încercat să nu mă gândesc la scor. Am încercat să joc mingea potrivită la momentul potrivit. Cred că mi-a reuşit, deoarece nu am pus niciun fel de presiune pe mine. Nu am simţit-o ca pe o revenire, deoarece nu eram conştientă de scor. Dar a fost cu siguranţă frumos să termin în două seturi'', a adăugat bucureşteanca.

În continuare, Sorana Cârstea va trebui să ţină piept unei alte jucătoare din Top 10, Jelena Ostapenko (20 ani, 8 WTA), care a profitat de abandonul chinezoaicei Shuai Peng, după doar trei ghemuri (3-0). În confruntările directe, Ostapenko conduce cu 1-0, după reuşita de la US Open, unde a învins-o pe româncă în două seturi cu 6-4, 6-4.

''Este o jucătoare mare, a jucat foarte, foarte bine în ultima vreme, în special aici în Asia. Va trebui să dau tot ce pot mâine şi să încerc sa în fac jocul meu agresiv, iar în final vom vedea cine este mai bună'', a declarat Cîrstea, legat de noua ei adversară.