Şora: Prima şi cea de-a doua grijă a guvernanţilor ar trebui să fie pentru oameni. Şi abia ultima, pentru ei înşişi

Mihai Şora
Mihai Şora (Facebook)

Prima şi a doua grijă a guvernanţilor ar trebui să fie pentru cei pe care îi guvernează, a opinat, sâmbătă, la Alba Iulia, filosoful Mihai Şora, întrebat de jurnalişti care ar trebui să fie obiectivul românilor şi conducătorilor lor la 100 de ani de la Marea Unire.

„Să fie o ţară bine guvernată, cu grija celor care o guvernează pentru cei care sunt guvernaţi şi care să fie prima lor grijă şi cea de-a doua. Şi ultima lor grijă să fie grija pentru ei înşişi. Dacă prima lor grijă poate să fie asta, iar ultima lor grijă să fie pentru ei înşişi, România are asiguraţi câţiva ani buni în faţa ei”, a declarat Şora, citat de Gândul.info, după ce a participat, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la o proiecţie de film legată de semnificaţiile Centenarului.

De asemenea, filozoful a mai opinat că cei care îşi iubesc ţara ar trebui să o facă să strălucească în lume.

„Sunt foarte atent la ce se întâmplă în ţară pentru că ţin foarte mult la ţara aceasta. Îmi e la inimă şi nu îmi e indiferent nimic din ce se întâmplă în ea, dar sper ca locuitorii care o compun să fie vrednici de faptele înaintaşilor şi să ducă ţara mai departe, să o facă să strălucească în lume”, a mai spus Mihai Şora.

Întrebat, de asemenea, dacă lipseşte ceva din România, el a răspuns că „o parte din Basarabia”, precizând că are în minte: „România dodoloaţă, rotundă. Dacă e ştirbă, undeva mă doare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne