Şora îndeamnă la proteste masive: Dacă nu ne adunăm, OM CU OM, cât mai repede, vom deveni în curând provincie rusească

Mihai Şora
Mihai Şora (Paul Ranete / Epoch Times)

Filozoful Mihai Şora i-a îndemnat din nou pe români, miercuri, printr-un mesaj pe pagina sa de socializare, să iasă în stradă în număr mare împotriva coaliţiei PSD-ALDE, pentru că altfel "vom deveni în curând provincie rusească".

Vă prezentăm mai jos mesajul lui Şora:

"Oameni buni,

1. Nici disperarea, nici lehamitea, nici sila nu sunt constructive.

Nu poţi clădi ceva solid şi viabil cu greaţă, din repulsie pentru cei aflaţi la putere.

Nu poţi trăi cu lehamitea atârnată de gât. Aceea nu este viaţă.

2. O dictatură nu apare ca o zână îmbujorată, bătând diafan în geam – toc-toc – „Bună dimineaţa. Sunt dictatura!“

Dacă nu ne adunăm, OM CU OM, cât mai repede, vom deveni în curând provincie rusească. Şi nu, nu va fi ca în 1948, când aveam cizma bolşevică pe grumaz, când nu ştiam unii de alţii, când nu exista nicio sursă credibilă de informare, nici precedent în istorie.

Va fi mult mai rapid şi mult mai pervers.

Nu veţi auzi vorbindu-se ruseşte pe străzi şi în toate instituţiile, ci tot româna aceea stricată, precară şi agramată a românilor noştri get-beget, căţăraţi la conducerea ţării.

Nu veţi vedea cozorocul Armatei Roşii, ci bastoanele Jandarmeriei române.

Avem – faţă de anii ’50 – acest avantaj tehnologic: putem comunica liber. Ne putem încă citi, auzi, organiza: OM CU OM.

Şansa aceasta (căci este o şansă) nu trebuie irosită vărsându-ne năduful ori lamentându-ne pe facebook, ci adunându-ne: OM CU OM – şi făcând-o în chip inteligent şi eficient.

Nu vă amăgiţi cu iluzia că nu vor putea frauda alegerile! Că veţi sta cu ochii în patru, atenţi la mişcările lor. Dacă sunt capabili să-şi facă un Parchet pentru a controla magistraţii, înseamnă că pot – în realitate – face orice.

Nu vă amăgiţi cu iluzia că – dând bir cu fugiţii, plecând pe alte meleaguri, într-o altă ţară – veţi trăi liniştiţi şi senini: spectacolul ţării voastre muribunde vă va urmări pretutindeni.

Niciodată protestele noastre nu au fost mai necesare.

Eu, unul, voi continua să protestez în Piaţa Victoriei."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne