Şora, apel la proteste masive: "PSD nu funcţionează ca un partid politic, ci ca un grup infracţional organizat"

Proteste masive, alegeri anticipate şi USR şi PLUS împreună la alegeri, acestea sunt soluţiile pe care le propune Mihai Şora celor care vor justiţie independentă şi un viitor pentru copii.
Mihai Şora
Mihai Şora (Paul Ranete / Epoch Times)

În contextul în care ministrul Justiţiei a anunţat o OUG care le va da multor infractori posibilitatea să-şi conteste sentinţele, filozoful Mihai Şora lansează, pe Facebook, un îndemn la proteste masive. Cei care vor justiţie independentă trebuie să iasă în stradă, susţine Şora.

De asemenea, filozoful consideră că România are nevoie de alegeri anticipate, căci "PSD nu funcţionează ca un partid politic, ci ca un grup infracţional organizat" şi transmite că USR şi PLUS trebuie să meargă împreună la alegeri.

Redăm integral postarea lui Mihai Şora:

"Oameni buni,
e simplu:

1. PROTESTE MASIVE
2. ANTICIPATE
3. USR & PLUS – ÎMPREUNĂ LA ALEGERI

Vine o vreme când trebuie să-ţi iei soarta în mâini; să iei taurul de coarne – înainte ca el să te zdrobească sub copite.

1. Vreţi Justiţie independentă?
Atunci ieşiţi în stradă.
Ultimii doi ani ne-au arătat că – mai mult decât de Uniunea Europeană, Comisia de la Veneţia sau alte instanţe – singura „instanţă“ de care se tem cu adevărat suntem noi: mulţimea care protestează.
O mulţime paşnică, dar nu mai puţin determinată şi inteligentă, care nu poate fi mituită, nici prostită de cârpelile din economie, de promisiuni şi declaraţii sforăitoare.
O mulţime care nu doarme în timp ce ei pregătesc (noapteacahotii, bineînţeles) Ordonanţe de Urgenţă.
„Mulţimea“ înseamnă chiar MULŢIMEA (nu doar pianiştii, filosofii şi poeţii).

2. Vreţi profesionişti la cârma ţării, vreţi oameni cinstiţi şi competenţi?
Atunci cereţi alegeri anticipate.
Este limpede pentru orice om cinstit şi destupat la minte că PSD nu funcţionează ca un partid politic, ci ca un grup infracţional organizat (la centru şi în teritoriu), un grup pus pe căpătuială, pe tâlhărirea unei ţări întregi.
Cei care continuă să susţină acest „partid“ sunt – de facto – complici cu prăduitorii României şi se fac vinovaţi de jaful şi de netrebniciile care îi definesc: în Justiţie, Învăţământ, Sănătate, Economie, Agricultură – peste tot unde este rost de mistificat, de sluţit şi prăduit.

3. Vreţi un viitor senin şi liniştit pentru copiii voştri?
Atunci gândiţi-vă, întâi de toate, la copii, nu la voi înşivă.
Puneţi viitorul lor deasupra prezentului vostru.
Sprijiniţi-vă unii pe ceilalţi ca să puteţi vedea mai departe, dincolo de propria statură şi de propriul statut.

USR şi PLUS sunt partide prea fragede, iar timpul este prea scurt pentru a face, acum, când ţara arde, dantelării doctrinare. Se vor cristaliza şi „doctrinele“ odată cu trecerea vremii, după ce ţara va fi fost pusă pe picioare. În clipa de faţă, însă, a intra în alegeri cu liste distincte nu face decât să întărească poziţia hoţilor.

Şi USR, şi PLUS au oameni admirabili.
Pe unii dintre ei îi cunosc personal, pe alţii îi ştiu de la proteste (şi nu de ieri, de azi, ci încă din Piaţa Universităţii, de la Roşia Montană şi Colectiv).
Sunt – în ambele partide – oameni de toată ispravă, în care am deplină încredere; sunt oameni care pot muta munţii din loc.
De ACEŞTI OAMENI inteligenţi şi de ispravă se tem nelegiuiţii ajunşi la putere; de faptul că ACEŞTI OAMENI nu mai stau pe margine, cuminţi ori indiferenţi, ci intră în politică; de faptul că, pe zi ce trece, se adună laolaltă alţi şi alţi oameni noi, cinstiţi şi harnici.
Atacurile mârşave din presa aservită chiar pe aceşti oameni de ispravă îi vizează, pe toţi cei care – sătui de securişti, comunişti, hoţomani şi fripturişti – vor să schimbe ceva în România.

Iar – pentru ca schimbarea să se-ntâmple – ACEŞTI OAMENI trebuie să meargă î m p r e u n ă.
Niciodată cuvântul „împreună“ nu a fost mai preţios.

Mihai Şora
21 ianuarie 2019

P.S. Nu ştiu ce-a păţit Doamna Girafă (poate doar a obosit), însă are încă multe de făcut…", scrie, pe Facebook, filozoful.

Postarea lui Mihai Şora vine în contextul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică seara, la România TV, că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care toţi cei care au fost judecaţi de completuri de 5 judecători de la Înalta Curte constituite (potrivit CCR) ilegal, să poată face contestaţie în anulare chiar dacă termenul de 30 de zile de la pronunţarea sentinţei a fost depăşit. Concret, prin această OUG se creează baza legală să se anuleze toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014, inclusiv condamnarea la închisoare a lui Dragnea în dosarul fraudării Referendumului, acuză Opoziţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne