Şora, apel la mobilizare: Ne vedem mâine seară în Piaţa Victoriei

Deşi are venerabila vârstă de 102 ani, filozoful Mihai Şora anunţă că va veni la protestul anunţat duminică în faţa Guvernui.
Mihai Şora
Mihai Şora (Epoch Times România)

Filosoful Mihai Şora anunţă, printr-o postare pe Facebook, că duminică seară va fi prezent la protestul din Piaţa Victoriei din Bucureşti şi-şi exprimă speranţa că mulţi români i se vor alătura:

„Bună dimineaţa, oameni buni! Soare cu dinţi la Bucureşti, minus patru grade, o lumină toscană, nicio adiere de vânt“, a scris filozoful, sâmbătă dimineaţa, pe contul său de Facebook.

„Ne vedem mâine seară în Piaţa Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate firicelele de praf din acest colţ de ţară”, adaugă Şora, preluat de G4Media.

Reamitim că în Piaţa Victoriei este anunţat un protest mâine, începând cu ora 18, nemulţumirea organizatorilor fiind legată de adoptarea, pe repede înainte de către Guvern a unei OUG care modifică legile Justiţiei. Pe pagina de Facebook a evenimentului, semnalul la mobilizare este dat tot cu un citat din Mihai Şora.

„Oameni buni,

dacă nici astăzi, după Ordonanţa de Urgenţă, nu vedeţi – adică NU VEDEŢI! – spre ce ne îndreptăm, dacă nici astăzi nu înţelegeţi – NU ÎNŢELEGEŢI! – ce înseamnă şi încotro ne duce subordonarea magistraţilor de către politicieni, înseamnă că suntem pierduţi, ca naţie, pentru alte câteva decenii.

Noapte bună, România!”
Mihai ŞORA

Noi nu spunem noapte bună! Pentru că noi vedem şi ştim câtă dreptate are domnul Şora, în mesajul de mai sus. De aceea, noi ne vedem în Piaţa Victoriei. Ca să-i OPRIM. Şi ca să putem spune, din nou, „Bună dimineaţa, România!”

Reamintim că Guvernul Dăncilă a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă privind modificarea legilor Justiţiei care conţine o serie de prevederi controversate ce au fost criticate dur de preşedintele României, de DNA, de DIICOT, de Opoziţie, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi de procurorul general Augustin Lazăr.

Ordonanţa adoptată la iniţiativa lui Tudorel Toader face, potrivit criticilor, un adevărat "stat în stat" din Secţia pentru investigarea magistraţilor, şeful acestei structuri fiind scos de sub autoritatea procurorului general. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii este eliminată din numirea şefilor marilor Parchete, avizul urmând să fie dat de plenul CSM.

O altă modificare importantă este că procurorii nu mai pot fi delegaţi în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedintele României, iar interimatul nu poate depăşi 45 de zile.

Nemulţumiţi, magistraţii au ieşit în stradă să protesteze în mai multe oraşe ale ţârii, inclusiv în Capitală şi au suspendat temporar activitatea la un tribunal şi mai multe parchete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne