Şor părăseşte Congresul autorităţilor locale. Sturza: Acesta continuă să joace rolul util guvernării

Consiliul Municipal Orhei şi Ilan Sor consideră că organizaţia autorităţilor locale din Moldova nu reprezintă un partener sigur în consolidarea eforturilor şi asigurarea suportului eficient în soluţionarea problemelor cetăţenilor.
Ilan Şor, Primarul Orheiului
Ilan Şor, Primarul Orheiului (agora.md)

Primarul Ilan Şor şi Consiliul Municipal Orhei au anunţat decizia privind denunţarea acordului cu organizaţia CALM (Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova) menţionând că au fost determinaţi de activitatea ineficientă şi neprofesionistă a organizaţiei şi de faptul că preşedintele CALM Viorel Furdui ar lansa declaraţii politice, s-ar ocupa cu demagogie şi populism ieftin, în acelaşi timp ridicând un salariu de care variază între 50 şi 80 de mii de lei.

”CALM a fost conceput ca o organizaţie de susţinere reciprocă a autorităţilor locale, coordonarea acţiunilor în apărarea intereselor locuitorilor oraşelor şi satelor, schimbul de experienţe, dialogul cu guvernarea centrală”, susţine primarul de Orhei Ilan Şor, specificând că momentan activităţile organizaţiei nu s-ar potrivi cu niciunul dintre obiectivele declarate, aceasta transformându-se ”cu paşi rapizi într-un partid politic”.

Ilan Şor notează că locuitorii municipiului Orhei nu mai vor să servească în continuare ambiţiilor politice ale conducerii CALM şi nici să plătească contribuţiile de membru. ”În fiecare an, Consiliul Municipal alocă câte 10 mii lei, în formă de contribuţie obligatorie. Noi avem pe ce să cheltuim banii cu mult mai mare eficienţă.”

În concluzie, edilul de Orhei precizează că nivelul de apartenenţă şi implicare a organizaţiei CALM în soluţionarea problemelor ce vizează autorităţile publice locale ar fi absent şi ar lăsa o amprentă negativă asupra activităţii Primăriei Orhei, de aceea părăseşte organizaţia, totodată sfătuind primarii care încearcă să rezolve problemele sociale, de infrastructură ale localităţilor lor, să le dezvolte în acelaşi mod.

În context, Ion Sturza, fost premier al R. Moldova şi om de afaceri, scrie pe pagina sa de socializare că, deşi Ilan Şor este cu un picior în puşcărie (sau spre pământul făgăduinţei ?) continuă să joace rolul de idiot util pentru guvernare. ”Cică Şor iese din CALM! Cât cinism, cică cotizaţia anuală de 10 mii MDL e mare. O spune cel care a contribuit decisiv la jaful miliardului de dolari! Stimaţi guvernanţi, nu vă pute? Poate întoarce Aerportul Chisinau furat de la oameni? Sau l-a "întors"?

Amintim că Primarul oraşului Orhei, Ilan Shor, este condamnat la 7 ani de închisoare, dar se află în libertate până la o decizie finală a instanţelor de judecată. Iar, anterior, Viorel Furdui, preşedintele CALM, a denunţat un „atac raider” la adresa instituţiei, acuzând presiuni din partea guvernării de la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe