Sondaj IRES: PDL reprezintă interesele bogaţilor, iar PSD interesele săracilor

.
. (Epoch Times)

Cei mai mulţi dintre români cred că PDL reprezintă cel mai bine interesele celor bogaţi şi foarte bogaţi, în timp ce PSD reprezintă cel mai bine interesele celor săraci şi foarte săraci, relevă un sondaj de opinie dat publicităţii, marţi, de IRES.

La întrebarea "Dintre partidele şi alianţele politice din România, care credeţi că reprezintă cel mai bine interesele celor bogaţi şi foarte bogaţi?", 30% au răspuns PDL, 13% PNL, 7% USL, 6% PSD, 3% PP-DD, câte 1% PRM şi PNG, 0,4% PC, 0,3% UDMR şi 0,2% UNPR.

De cealaltă parte, la întrebarea legată de partidul care reprezintă cel mai bine interesele celor săraci, pe primul loc se situează PSD cu 18%, urmat, în ordine, de PP-DD (9%), UNPR (7), USL (7), PNL (6), PRM (4), PDL (3), PNG (2), PNTCD (1), UDMR (1) şi PC cu 0,3%.

De asemenea, respondenţii consideră că Traian Băsescu îi apără pe bogaţi, iar Victor Ponta pe săraci.

La întrebarea "Care este personalitatea politica cea mai importantă care îi apără pe cei bogaţi?", 26% l-au nominalizat pe Traian Băsescu. La mare distanţă, cu câte 2%, se situează Dinu Patriciu, Victor Ponta şi Gigi Becali, iar cu câte 1% sunt nominalizaţi Crin Antonescu, Ion Iliescu, Elena Udrea, Emil Boc şi Călin Popescu Tăriceanu.

De cealaltă parte, în privinţa personalităţii politice care îi apără pe săraci, pe primul loc este Victor Ponta, cu 11%, urmat, în ordine, de Dan Diaconescu (9%), Gigi Becali (8), Gabriel Oprea (5), iar cu câte 4% sunt cotaţi Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Corneliu Vadim Tudor.

Studiul IRES a fost realizat în perioada 29-30 martie, pe un eşantion reprezentativ de 1.073 de persoane, cu o marjă de eroare de ą 3%.