Sondaj global: "Cat de departe puteti urmari istoricul familiei?"

Marisa Gequita, Sao Paulo, Brazilia
Marisa Gequita, Sao Paulo, Brazilia (The Epoch Times)

Arborii genealogici au fost urmariti pana in 1708 si 1850, dezvaluind informatii pretioase si interesante despre familie. Aceasta este ceea ce reporterii The Epoch Times din Brazilia pana in Columbia au descoperit cand au intrebat localnicii: "Cat de departe puteti urmari istoricul familiei dv.?"

São Paulo, Brazilia

Marisa Gequita, 26 de ani, director de port

Cu cativa ani in urma m-am intalnit cu toti membrii familiei mele intr-un hotel din statul Espirito Santo, unde am avut ocazia sa intalnesc o multime de oameni care au aceeasi origine familiala. .... Rezultatul acestei intalniri a fost publicarea unei carti care descrie povestea familiei noastre. Am inceput sa cautam informatii si despre familia mamei mele. Am constatat ca a avut o strbunica ce a fost indianca. Ea a trait in pustiu si a fost capturata de barbati albi si a fost "imblanzita" fortat. Inca mai am o strabunica si o bunica ce locuiesc in statul Mato Grosso si ele fac parte din tribul Aquidauana.

Sofia, Bulgaria

Pancho Tanev, 30 de ani, Manager de conturi

Ideea de a crea un arbore genealogic mi-a venit cand aveam 18 ani. Ma intrebam cat de departe as putea afla radacinile familiei mele pentru a afla lucruri interesante de la predecesorii mei. Am inceput cautarea de informatii despre radacinile mamei mele in satul meu, Oborishte. ... Eu sunt acum a sasea generatie. M-am dus inapoi pana in anii 1850 si 1860, cand unul dintre predecesorii mei a orchestrat o rebeliune si a murit pentru libertatea Bulgariei. Am primit informatii despre aproximativ 1.000 de persoane care sunt conectate cumva cu mine. Ma bucur ca am putut merge inapoi 170 ani si pentru ca am gasit atat de multe lucruri interesante, ciudate, oribile pentru generatia urmatoare a familiei mele.

Santiago, Chile

Denise Cassorla Albagli, 54 de ani, Vanzatoare de consumabile

Fac parte din prima generatie din Chile. Tatal meu s-a nascut in Monasterli, Iugoslavia, si mama mea in Smirna, Turcia. Noi suntem evrei sefarzi. Datorita modificarilor teritoriale din perioada de persecutie impotriva evreilor, surorile tatalui meu au toate nationalitati diferite. Pentru a scapa de persecutie, bunicii mei au mers cu o barca de origine italiana si o matusa s-a nascut in timpul calatoriei, devenind italianca, o alta a fost grecoaica, iar cea mai tanara este chilianca. Bunicul meu matern, care s-a nascut in 1885 in Turcia, a emigrat in America de Sud, sosind mai intai in orasul Temuco, apoi s-a mutat in Santiago, Chile.

Karachi, Pakistan

Bulqees Mushtaq, 52 de ani, casnica

Stiu istoria familiei mele pana la parintii mei si familiile lor, si putin despre bunicii mei. Ambii mei parinti au fost din acelasi sat din Pakistan, Kokar Zair. Cred ca istoria familiei mele este strans legata de faptul ca satul, care dateaza cam din vremea strabunicii mele, nu este atat de vechi. Tatal si bunicul meu si-au castigat existenta ca antreprenori in acel sat. Chiar si acum, familia noastra are legaturi stranse cu acel sat, chiar daca traim in orasul Karachi; este foarte obisnuit in Pakistan sa ai legaturi cu satul de origine.

Vetlanda, Suedia

Mats Tellgren, 56 de ani, Arhitect

Avem un genealog in familie. Ea a cercetat destul de mult drumul lung pe linia genealogica. Anul trecut, ea a ajuns in 1708.

Nota: Mats este imbracat in uniforma unui soldat din 1600, creata de Smalands Karoliner.

Bucuresti, Romania

Octavian Bjoza, 73 de ani, Inginer

Am reusit sa trasez istoria familiei mele pana in 1850 si numele meu nu este romanesc. El poate fi usor identificat ca polonez sau ceva similar. De asemenea, unii dintre stramosii mei au venit din Polonia, dupa cum am descoperit in unele lucrari din podul bunicii mele, cand eram copil. Dar, cand comunistii au venit si m-au arestat, mi-au luat aceste documente.

Nota: Octavian Bjoza a fost detinut politic din 1958-1962 si este bine cunoscut ca o figura anti-comunista in Romania.

Staten Island, New York, Statele Unite ale Americii

Ron Davison, 65 de ani, Director operatiuni

Sunt foarte interesat de genealogie. Imi pot urmari arborele genealogic pana la aproximativ la mijlocul anilor 1500. Am fost destul de entuziasmat cand am reusit sa aflu originea mea, asta deoarece o parte din familia mea este Cajun-franceza si exista o multime de inregistrari in acest sens. Cand au fost dati afara din Canada de catre britanici, cred ca oamenii au inceput sa documenteze toate intamplarile. Am o multime de caramizi in zidurile genealogiei mele. Am un patrimoniu mixt: maghiar, [si] scotiam sau irlandez – nu sunt sigur care dintre ele. Pentru a obtine mai multe informatii despre trecut, [de exemplu] de pe partea ungara, am fost nevoit sa invat limba maghiara pentru a cauta aceste inregistrari.

Cartagena de Indias, Columbia

Maria Alejandra Llamas Sotomayor, 19 ani, studenta

Prin intermediul parintilor mei, stiu ca cu multi, multi ani in urma, numele Llamas a apartinut unui preot spaniol, care a venit in Columbia intr-o misiune de evanghelizare a Villanuevei. Acesta este un sat frumos in nordul judetului Bolivar, plin de oameni prietenosi si harnici. Intr-una din aceste calatorii, preotul s-a indragostit de o bruneta si aceasta relatie a produs un fiu, el a fost nascut cu pielea alba si ochi albastri, si a atras atentia orasenilor. ... Bunicul meu a venit sa studieze in orasul Cartagena de Indias, unde s-a intalnit bunica mea si la scurt timp s-au casatorit.

Lima, Peru

Yianina Sánchez, 27 de ani, Studenta

Pot urmari istoria familiei mele doar pana la bunicii mei. Ei s-au nascut in muntii din Peru. Este posibil sa aiba radacini spaniole, deoarece cand spaniolii au ajuns in Peru, ei s-au asezat indeosebi in zonele de munte. Orasul unde locuieste toata familia tatalui si mamei mele se numeste Cajamarca.

Castellar de la Frontera, Spania

Engracia Cuadro Ballesta, 50 de ani, agent comercial

Imi amintesc doar de bunicii mei. Din partea tatalui meu, imi amintesc mai ales de bunicul meu, pentru ca el a fost un brutar profesionist ca tatal meu (fiul sau) si din acest motiv, am avut o relatie minunata. In partea mamei, nu-mi amintesc de bunicul, pentru ca a murit in timpul razboiului si mama mea a fost crescuta doar de bunica mea (mama ei).

Cititi sondajul global in fiecare saptamana. Corespondentii Epoch Times intervieveaza oamenii din intreaga lume pentru a invata si cunoaste despre viata si perspectivele lor privind realitatile locale si globale. Saptamana viitoare intrebarea la nivel mondial este: "Cat de vulnerabili credeti ca suntem la atacurile cibernetice, atat din punct de vedere personal cat si in ceea ce priveste securitatea nationala?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură