Sondaj BOP: Majoritatea cetăţenilor R. Moldova trăiesc la limita sărăciei

Pensionari din R. Moldova la limita sărăciei
Pensionari din R. Moldova la limita sărăciei (facebook.com)

Majoritatea moldovenilor trăiesc la limita sărăciei iar aproape 73% cred că în R. Moldova lucrurile merg într-o direcţie greşită, sugerează rezultatele ultimului Barometru al Opiniei Publice (BOP).

Cetăţenii sunt îngrijoraţi cel mai mult de preţuri (52%), viitorul copiilor (52%) şi sărăcie (40%). Circa 34 % dintre cetăţeni sunt deranjaţi de şomaj, iar alţi 31% – de corupţie.

Întrebaţi cum apreciază veniturile actuale ale familiei lor, 42% dintre respondenţi au spus că acestea le sunt de ajuns numai pentru strictul necesar. În acelaşi timp, aproape 31% dintre cei chestionaţi au declarat că veniturile nu ajung nici pentru strictul necesar.

Datele sondajului mai arată că aproape 19% din moldoveni au venituri care nu le ajung pentru un trai decent, dar îşi permit să-şi cumpere unele bunuri mai scumpe. Doar 2% din respondenţi au spus că reuşesc să aibă tot ce le trebuie, fără vreo restricţie.

Acelaşi sondaj arată că 61% dintre respondenţi nu sunt mulţumiţi de situaţia economică a R. Moldova. Cei mai mulţi dintre moldoveni cred că pentru a îmbunătăţi situaţia e nevoie să fie schimbată conducerea ţării şi să fie combătută corupţia.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat de CBS-AXA la nivel naţional pe un eşantion de 1115 persoane intervievate. Potrivit autorilor, marja de eroare este de 3 %.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe