Sondaj ADL: 85% dintre greci consideră că evreii au prea multă putere asupra finanţelor globale

Un sondaj de opinie realizat în 2015 de Anti-Defamation League a descoperit că majoritatea grecilor continuă să aibă păreri antisemite.
Un sondaj de opinie realizat în 2015 de Anti-Defamation League a descoperit că majoritatea grecilor continuă să aibă păreri antisemite. (Captură Foto)

Un nou sondaj de opinie realizat de Anti-Defamation League (ADL), o organizaţie a evreilor din SUA, cu sediul în New York, a descoperit că majoritatea grecilor continuă să aibă păreri în legătură cu controlul evreilor asupra finanţelor şi economiei globale, în ciuda unei scăderi recente a atitudinilor anti-israeliene în alte părţi ale Europei, conform Washington Free Beacon.

Grecia, care a intrat în cursul nopţii de marţi spre miercuri în incapacitate de plată, depăşeşte Iranul şi se află uşor în urma Turciei în privinţa procentajului cetăţenilor săi care au vederi considerate anti-israeliene.

În total, 67% dintre respondenţi au fost acord cu majoritatea listei de păreri incluse în sondaj. Alte ţări europene, în special Franţa şi Germania, au experimentat o scădere în atitudinile generale anti-israeliene după recentele atacuri împotriva evreilor.

Conform sondajului ADL, 90% dintre greci au fost de acord cu declaraţia că “evreii au prea multă putere în lumea afacerilor” şi 85% au fost de acord că “evreii au prea multă putere pe pieţele financiare internaţionale”.

În plus, 70% au declarat că “evreii încă vorbesc prea mult despre ceea ce li s-a întâmplat în timpul Holocaustului” şi 51% au considerat că “evreilor nu le pasă de ceea ce se întâmplă altora, ci numai de ceea ce se întâmplă neamului lor”.

Peste un sfert dintre respondenţi au considerat că numărul de evrei declaraţi ucişi în timpul Holocaustului a fost “mult prea exagerat”. O treime a declarat că evreii “sunt responsabili de majoritatea războaielor lumii” şi 41% au fost de acord că “oamenii urăsc evreii pentru modul în care se comportă aceştia.”

Sondajul ADL este o continuare a sondajului Global 100, care a fost desfăşurat anul trecut. Începând cu 2014, procentajul persoanelor care aveau păreri anti-israeliene în Franţa, Germania şi Belgia a scăzut, în condiţiile în care fiecare dintre aceste ţări a avut recent atacuri asupra evreilor.

Franţa a înregistrat cea mai semnificativă scădere în privinţa atitudinilor anti-israeliene. În 2014, 37% dintre respondenţi au fost de acord cu majoritatea listei de declaraţii anti-evreieşti incluse în sondajul Global 100. Dar, în sondajul ADL din 2015, doar 17% au menţinut acea atitudine.

De asemenea, sondajul ADL a descoperit resentimente anti israeliene în rândul musulmanilor din Europa, în contextul în care 55% dintre respondenţii musulmani au fost de acord cu majoritatea declaraţiilor anti-israeliene incluse în sondaj, mai susţine Washington Free Beacon.

Sondajul a remarcat că este mai puţin probabil ca musulmanii europeni să manifeste atitudini anti-israeliene comparativ cu musulmanii din Orientul Mijlociu şi cu mult mai puţin probabili să manifeste astfel de atitudini comparativ cu populaţia elenă în general.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe