Soldaţii de teracotă „atacă” Bucureştiul

Muzeul Naţional de Artă al României, statuetă şi picturi expuse
Muzeul Naţional de Artă al României, statuetă şi picturi expuse (Epoch Times România)

Începând din a doua parte a lunii aprilie, bucureştenii vor putea vedea, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), mai multe figurine de teracotă aparţinând celebrei armate îngropate la Xi'an în China. Soldaţii de teracotă au ajuns deja la MNIR.

Intitulată „Comorile Chinei", expoziţia, cea mai mare realizată de China în România, va reuni 101 piese din patrimoniul civilizaţiei chineze, care acoperă o perioadă care începe cu neoliticul final (circa 3600 Î.Hr) şi se încheie în secolul al XVIII-lea, după cum scrie România liberă.

Alături de preţioasele exponate de la Xi'an, vor fi expuse obiecte din jad, ceramică pictată, bronz, porţelan, piatră, piese semnificative pentru ceea ce înseamnă contribuţia Chinei la moştenirea culturală comună a lumii.

"Pentru această expoziţie am pregătit un depozit special, iar holul în care va avea loc evenimentul va fi şi el supus unor amenajări specifice în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor de microclimat şi de expunere modernă a acestor piese excepţionale", a spus Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al MNIR, care a adăugat că în această expoziţie s-au investit 600.000 de euro.

Expoziţia va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii august.

Celebra armată, alcătuită din circa 8.000 de soldaţi din teracotă îngropaţi cu caii lor, a fost descoperită în 1974 de câţiva ţărani chinezi, care săpau un puţ în apropiere de necropola lui Qin Shi Huang, primul împărat al Chinei, fondatorul dinastiei Qin şi unificatorul imperiului chinez.