Şoferul maşinii anti-PSD scapă de dosarul penal. Răzvan Ştefănescu: "S-a făcut o dreptate. Aştept scuze!"

Dosarul deschis şoferului maşinii cu numărul M..PSD a fost închis iar acesta îşi va putea recupera permisul. Nu şi timpul pierdut cu drumuri la poliţie şi nici stresul trăit.
Maşina anti-PSD
Maşina anti-PSD (Carmen Dumitrescu)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a anunţat marţi clasarea dosarului penal deschis pe numele lui Răzvan Ştefănescu, proprietarul faimoasei maşini cu numărul ”M..E PSD”.

Decizia procurorilor vine după ce, vineri, 3 august, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat într-un comunicat oficial că va propune parchetului să claseze dosarul penal pe numele lui Răzvan Ştefănescu. IGPR a recunoscut în comunicat că Direcţia Rutieră a interpretat ”eronat” Convenţia de la Viena şi a anunţat că şeful Poliţiei a ”declanşat verificări”, relatează G4Media.

"S-a făcut o dreptate. Aştept scuze din partea autorităţilor. Acum nu ştiu ce voi face, plec la mare deocamdată. Am de gând să vând maşina, momentan nu pot să o vând", a declarat, pentru Mediafax, Răzvan Ştefănescu, la aflarea veştii.

Ştefănescu va trebui acum să îşi recupereze permisul de conducere, reţinut odată cu deschiderea dosarului penal. Românul este şofer de TIR în Suedia, unde plănuieşte să se întoarcă la finalul acestei săptămâni.

Amintim în context că Poliţia nu numai că nu i-a cerut scuze lui Ştefănescu pentru stresul şi incovenientele pe care i le-a creat prin "interpretarea eronată" a Convenţie de la Veneţia, dar în rândurile sale nici nu a fost înregistrată vreo demisie după uriaşul scandal creat.

Reamintim că Poliţia a "justificat" ridicarea plăcuţelor maşinii anti-PSD şi deschiderea unui dosar penal pe numele şoferului prin faptul că România ar fi semnatara Convenţiei asupra Traficului Rutier de la Viena, care prevede că numerele maşinilor trebuie să fie formate din litere şi cifre. Ulterior, s-a aflat că această convenţie a fost modificată în 2016, astfel încât plăcuţele personalizate doar din litere sunt perfect valabile. Şi nu doar atât! ONU a precizat, pentru Digi24.ro, că şi în România ar fi trebuit să fie valabil amendamentul propus de Belgia şi intrat în vigoare în 2016, care le permite şoferilor să aibă numere de înmatriculare formate doar din litere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne