Societatea civilă, nou semnal de alarmă pentru Roşia Montană. Banner uriaş în pasajul Victoria

Banner
Banner (Cristian Mihai Dide)

În pasajul din Piaţa Victoriei, Bucureşti, practic la câţiva paşi de Guvern, a fost pus luni seara un mare banner menit să le reamintească atât guvernanţilor cât şi opiniei publice că demersurile pentru includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO trebuie demarate urgent.

Demersul a fost iniţiativa mai multor protestatari printre care Cristian Mihai Dide şi Alexandru Alexe. Aceştia trag un nou semnal de alarmă cu privire la posibilitatea neincluderii Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, subliniind că pe 1 februarie este ultima zi în care România poate face demersuri în acest sens. Anterior, aceştia au montat (în cursul dimineţii de luni) un banner şi la Pasajul Băneasa.

“Roşia Montană va fi în patrimoniul Unesco sau nu? Care este direcţia politicienilor noştri actuali? Pe 1 februarie este ultima zi în care România poate trimite scrisoarea prin care solicită ca Roşia Montană să intre în patrimoniul Unesco. Dacă nu ne încadrăm în acest termen, dosarul nu va mai avea valoare la reuniunea forului internaţional. Anul viitor va expira şi raportul experţilor internaţionali care au recomandat încadrarea Roşiei Montane în patrimoniul Unesco. Iar asta nu înseamnă decât un alt timp pierdut în defavoarea zonei”, a explicat ONG-ul Evoluţie în Instituţie, condus de Cristian Mihai Dide, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

EII a criticat faptul că, în timp ce multe case monument din Roşia Montană sunt pe cale să se prăbuşească, unii politicienii “îşi calculează interesele”.

De asemenea, ONG-ul şi-a exprimat speranţa că ministerele care “trebuie să depună un punct de vedere până la data limită (şi anume Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei, Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei) să îşi fi făcut temele”.

“Dacă nu, le atragem atenţia cu acest banner că suntem cu ochii pe ei. Am afişat bannerul într-o zonă foarte circulată din Bucureşti, pasajul Băneasa, tocmai ca să fim siguri că ajunge şi în vizorul celor vizaţi!”, a concluzionat EII în mesajul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne