Socialista Ana Gomes, despre Dragnea: Când un politician condamnat nu se retrage singur, trebuie suspendat

Pur şi simplu este inacceptabil să menţii în funcţie într-un Guvern, într-un Parlament sau într-un partid pe cineva pătat de acuzaţii foarte grave, a subliniat eurodeputatul socialist Ana Gomes, după condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Dacă un politician cu probleme în justiţie nu se retrage singur din funcţie, ca să nu-şi pună într-o situaţie jenantă şi partidul şi familia politică, atunci partidul şi familia politică ar trebui să ia măsuri şi ar trebui cel puţin să-l suspende, în aşa fel încât să nu fie întregul partid pătat de acuzaţiile de corupţie, a afirmat vineri, la RFI, europarlamentarul socialist Ana Gomes.

Reporter: V-a surprins verdictul instanţei?

Ana Gomes: Nu chiar. Ceea ce mi se pare surprinzător este că această sentinţă se referă la fapte comise acum câţiva ani, când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi că nu are de-a face nici cu suspiciunile mult mai grave ce-l vizează şi care se desprind din raportul OLAF, vizând folosirea abuzivă de fonduri europene şi nici cu suspiciunile foarte serioase pe care le-am văzut vizând spălarea de bani, în special via Brazilia. Sentinţa poate fi contestată în apel, dar sper că măcar acum, vor exista consecinţe la PSD, la fel şi în Partidul Socialiştilor Europeni, din care face parte şi PSD, pentru că e bine ştiut că domnul Liviu Dragnea nu este numai preşedintele Camerei Deputaţilor, ci şi premierul de facto al României (...). Este foarte important ca partidul din România şi partidul european să dea semnale clare că nu vor mai tolera pe cineva care este subiectul unor acuzaţii atât de grave. Subliniez că sentinţa aceasta care poate fi atacată în apel se referă la fapte ce pot fi considerate ca fiind minore faţă de cele foarte grave din rapoartele OLAF despre România.

Reporter: La ce fel de consecinţe vă referiţi, ce vă aşteptaţi să se întâmple?

Ana Gomes: Mă aştept ca orice partid politic şi în mod special orice partid din familia mea politică, aşa cum e cazul aici, să nu accepte în funcţii oameni care sunt acuzaţi de infracţiuni foarte grave. Natura faptelor ce-l implică pe Liviu Dragnea în raportul OLAF sunt extrem de grave. Vorbim de corupţie. Este exact genul de acuzaţie care subminează încrederea cetăţenilor în partidele politice şi în democraţie. Deci dacă vrem să luptăm cu populism şi cu fascismul asociat populismului, trebuie absolut să avem o politică de toleranţă zero faţă de corupţie şi faţă de oricine e pătat de acuzaţii grave de corupţie, iar un raport OLAF nu ar putea fi mai grav decât atât, în opinia mea.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne