Socialism, Eugenie si Controlul Populatiei

Thomas Malthus in secolul al 18-lea a publicat multe dintre ideile pe care Hitler le-a incorporat in schemele lui pentru o "rasa superioara".
Thomas Malthus in secolul al 18-lea a publicat multe dintre ideile pe care Hitler le-a incorporat in schemele lui pentru o "rasa superioara". (Malthus-Domeniul public; Hitler-Biblioteca Congresului)

"Nu exista un raspuns fara sa fie pusa o intrebare".

Termenul de solutie finala va fi gasit in pasajele de comentarii asupra Socialistilor Nationali Germani (nazisti). Oricum, foarte putini oameni stiu ca intrebarea initiala a fost daca a fost intrebata si nu de catre cine. Pe langa asta, si mai putini recunosc ca Adolf Hitler nu a fost initiatorul intrebarii sau al raspunsului.

In cazul inginerilor sociali care apareau in secolele 19 si 20, nimeni nu avea o influenta mai mare decat Thomas Malthus. O persoana controversata azi si mai mult in epoca sa, Malthus a scris un eseu intitulat "Principiul Popularii" si a ridicat pentru prima data problema pericolului suprapopularii. Rezultatul catastrofic potential a devenit cunoscut sub numele de "catastrofa Malthusiana."

Dilema Malthusiana

Malthus, un cleric si economist englez, a crezut ca a recunoscut problema popularii si impactele sale asupra resurselor, mediului inconjurator, si a societatii in general. Cercetarea lui l-a facut sa concluzioneze ca rata popularii a crescut mai repede decat capacitatea societatii de a produce resursele necesare sustinerii ei.

Implicatia asupra structurii economice a unei societati era de asemenea in joc. A adaugat ca multe familii nu ar avea cu ce sa se intretina, cu o crestere fara proportii a muncitorilor pentru munca disponibila. Cu foametea, bolile si crimele ca rezultat al unei majoritati impovarate, a pretins ca trebuie sa se actioneze pentru a "controla populatia".

Modele ulterioare au incurajat "celibatul voluntar" al "specimenelor rele" ale populatiei, standardele sociale care privesc moralitatea claselor mai sarace, si o restrictie asupra interactiunii pentu unii, au fost cateva dintre solutiile de mai devreme. Cat de devreme? Malthus a inceput ipoteza sa in 1798.

In realitate, "dilema" Malthusiana a fost de fapt o intrebare. O intrebare pusa elitelor sociale ale lumii. Dupa ani, raspunsurile date de inginerii sociali au devenit din ce in ce mai indraznete dar fara nici o solutie finala.

Chiar daca Malthus nu este foarte cunoscut acum, influenta lui asupra guvernelor la fel si planurile de infrangere a guvernelor actuale era imensa, atat in trecut cat si in prezent. Teoriile lui Malthus au fost foarte agreate de mintile revolutionare ale indivizilor precum Charles Darwin (initiatorul modelului evolutionar), Karl Marx si Frederick Engels (autorii Manifestului Comunist si al Das Capital), Lord John Maynard Keynes (fondatorul Bancii Mondiale, Fabian Socialist, si directorul Societatii Britanice de Eugenie), Mao Zedong (discipol al lui Karl Marx, fondatorul Partidului Comunist Chinez, si criminalul a 60-80 milioane din oamenii sai), si multi altii.

Cum "intrebarea" legata de suprapopulare a continuat sa fie pusa si in secolul douazeci, modalitatea care in mod sigur a reunit savantii asupra subiectului a fost modelul eugeniei. (Vezi Hitler, Socialism si Ordinea Rasiala, partea a 2-a).

Pana la inceputul "Celei de-a 3-a Conferinte Internationale de Eugenie" din New York in 1932, formele de control al populatiei propuse si de reducere a resurselor de consum au fost stabilite si erau dupa cum urmeaza:

1. Controlul nasterilor prin metode de sterilizare a nedoritilor, folosirea contraceptiei, si avortul.

2. Eutanasia pentru cei bolnavi si batrani.

3. Stabilirea politicii unui singur sau doi copii in tarile potrivite.

4. Promovarea abstinentei pentru clasele mai sarace.

5. Organizatii de "Planificare Familiala" a celor educati.

6. Restrictionarea migratiilor internationale.

7. Legi de protectie a mediului si promovarea conservationismului care a dus la "miscarea verde."

Aparent, "Solutia Finala" a fost gasita.

In acelasi an, Margaret Sanger, membra a Partidului Comunist al Statelor Unite ale Americii, membra a Eugeniei Americane, si fondatoare a "Planificarii Parentale", a fost gazda Congresului Statelor Unite in favoarea partizanilor sai. Ea a reprezentat binefacatorii ei, indemnand la aprobarea "politicii unuia sau a doi copii", la fel si o lege care cerea sterilizarea fortata a mai mult de 25 de milioane de americani. In mod extrem de surprinzator, cele doua proiecte de lege au fost aproape aprobate de Congres.

Oricum, 34 de state au adoptat legi de sterilizare si au fortat mai mult de 50.000 de americani sa se supuna.

Chiar daca s-a confruntat temporar cu infrangerea, lupta pentru implementarea legilor eugeniei socialiste abia incepuse.

Socialismul si eugenia inseparabile

In 1924 Adolf Hitler a scris infama sa carte despre controlul popularii si planificarea sociala Mein Kampf, si a acreditat eugenistii americani ca fiind inspiratia sa, scriind chiar si o scrisoare de admiratie autorului Madison Conrad pentru publicarea cartii sale monumentale bazate pe eugenie, The Passing of the Great Race. In scrisoare, Hitler a numit cartea "biblia sa".

La un an dupa conferinta Eugeniei Internationale din 1932, Socialistii Nationali au castigat controlul majoritar a Reichstag-ului, parlamentul politic al Germaniei, iar Hitler a devenit cancelarul Germaniei.

Aproape imediat legi au fost aprobate pentru a legaliza avorturile cu o directica clara asupra cui sa fie aplicate fortat. Socialistii germani au fost pe locul al doilea in istorie in atingerea acestui scop al planului eugeniei in urma socialistilor rusi in 1919.

In lunile urmatoare, metodele de control si reducere a populatiei ramase au fost implementate una cate una, cu avortul fortat, sterilizarea, si eutanasia in cap de lista.

In final, a fost raportat ca Partidul Socialist al Germaniei a efectuat peste 500.000 de avorturi pe an cat timp a fost la putere. O cantitate zguduitoare avand in vedere ca nazistii au domnit din 1933 pana in 1945. Aceasta ar insemna un total de aproximativ 6 milioane de avorturi, atat fortate cat si voluntare, intr-o perioada de 12 ani.

Filme de propaganda au fost produse de ministerul german pentru a popula practicile eugeniei si pentru a informa in mod entuziast ca asemenea legi americane si britanice au fost deja adoptate. Recenzia Controlului Nasterilor, o revista infiintata de Margaret Sanger, a fost citata regulat de partidul Nazist.

Sanger a fost extrem de laudata de Hitler pentru munca sa in domeniul eugeniei si pentru promovarea avortului ca un instrument de control al populatiei. Numind-o des inspiratia sa, Hitler s-a asigurat ca ea lucra cot la cot cu cea mai importanta persoana din timpul miscarii Naziste, Dr. Ernst Rudin, pentru a planifica noua lor societate.

Dr. Ernst Rudin

Ernst Rudin a fost unul din fondatorii Partidului Socialist National la nasterea sa in 1918. Ca director al "Institutului Kaiser Wilhelm" fondat de Rockefeller si actionand ca fondator al Societatii de Eugenie Germana, Rudin a fost foarte probabil mai influent asupra lui Hitler decat oricine altcineva in Germania.

Mai mult, Dr. Rudin a fost ales presedintele "Celei de-a 3-a Conferinte Internationale de Eugenie" avand participanti din intreaga lume. In cele din urma, a fost autorul politicii de "curatire rasiala" pentru Partidul Nazist in cartea sa Lege pentru Prevenirea Progeniturilor cu Boli Ereditare.

In 1933, Rudin a condus comitetul desemnat de guvernul Nazist numit "Comitetul Expert in Probleme Legate de Populatie si Politica Rasiala." Ceea ce a scris in acel an nu a devenit doar politica de curatire rasiala a Germaniei Naziste, in mod ironic copiind politicile de eugenie acceptate international, dar au fost si publicate in revista lui Sanger Recenzia Controlului Nasterilor, fiind mult aclamat.

Istoria a inregistrat ororile care au urmat in urma adoptarii acestei politici de curatire rasiala.

In anii care au urmat, socialistii Germaniei au marsaluit in Europa si au mobilizat pe altii sa inceapa un razboi care sa puna capat tuturor razboaielor. Rezultatul final al celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost acela ca politica de curatire rasiala a socialismului a costat vietile a mai mult de 50 de milioane de oameni. Cand este combinat cu macelul altor revolutii socialiste precum cea a Bolshevik-ilor in Rusia, a armatei rosii a lui Mao, PolPot din Cambodgia, si Cuba lui Castro, rata mortalitatii urca in mod uluitor la 150 de milioane de oameni ucisi.

In aceasta se regaseste utopia pe care Karl Marx o avea in minte?

Pentru multi, este o dicotomie uluitoare sa compari socialistii rusi cu cei germani daca exista un singur lucru in comun in nume.

Oricum istoria conservea adevarata poveste si scopurile lor comune.

"Exista ceva care mai mult ne leaga de Bolshevism decat ne separa de el".-Adolf Hitler

alte articole din secțiunea Opinii