Şoc printre agricultorii din Feteşti. S-au trezit cu tancuri NATO în câmp şi soldaţi trăgând

Tancuri în  câmp, la Feteşti
Tancuri în  câmp, la Feteşti (B1TV)

Nu mică le-a fost mirarea oamenilor aflaţi la muncă pe câmp, la Feteşti, când s-au trezit cu tancuri în apropierea lor. În această perioadă se desfăşoară ample exerciţii ale trupelor NATO în România iar militarii au greşit coordonatele şi au intrat cu tancurile pe terenul unui agricultor în apropierea punctului de control de la Feteşti.

Potrivit B1 TV, incidentul a provocat panică. Oamenii s-au dus printre tancuri, dar soldaţii şi-au văzut în continuare de exerciţiu. Când însă militarii au început să tragă cu gloanţe oarbe, muncitorii de la staţia de taxare de la Feteşti s-au speriat şi au fugit din zonă.

Păgubitul, inginerul Liviu Mereuţă, a declarat pentru B1 TV incidentul:

"În jurul orei 13.30, în timp ce eram la recoltat la cultura de orz, în apropierea noastră, într-o zonă recoltată cu porumb şi florea soarelui, am auzit bubuituri şi semnalizări de fum, crezând că a luat foc. Ne-am deplasat repede şi acolo am dat peste maşinile Armatei, care făceau un exerciţiu în interiorul culturii noastre.

Nu ştiam că e un exerciţiu NATO. Oamenii au intrat în panică. Noi nu am fost anunţaţi de nicio autoritate.

Noi am intrat în zonă, între tancuri, dar nu ne-au băgat în seamă, ne-au sfidat. Ei şi-au continuat exerciţiul. Intrau din floare soarelui în porumb, apoi în grâu.

Am făcut semne cu mâna, am fost în apropierea tancurilor, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă.

Noi am făcut un apel la 112. Am intrat în panică. Unii oameni au plecat de pe câmp de frică.

Poliţia a reacţionat paşnic, nu păreau impacientaţi.

Ulterior am primit un apel telefonic de la o persoană, în timp ce eu mă feream de tancuri să nu de peste mine, care a spus că vom lua legătura şi că vom fi despăgubiţi.

Nu ştiu cu cine ne va despăgubi. A fost ceva verbal.

În jurul orei 17.00 au plecat de pe câmp. În acest timp, ei au făcut operaţiunile, iar noi printre ei, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă", a declarat Liviu Mereuţă pentru sursa citată.

Reacţia MApN

Ministerul Apărării a reacţionat după ce incidentul a ajuns pe ecranele Tv anunţând că reprezentanţi ai instituţiei şi ai armatei SUA cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.

”Joi, 20 iunie, în jurul orei 14, în zona Insulei Ialomiţei, pe timpul desfăşurării unor activităţi de instruire din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 19, militari ai Armatei SUA, care se deplasau în condiţii meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi. Zona în cauză nu era situată pe traseul de deplasare convenit cu autorităţile locale şi cu agenţii economici care au în proprietate terenuri în zonă.

O comisie formată din reprezentanţi ai M.Ap.N şi armatei SUA cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul”, se arată în comunicatul MApN.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne