Situaţia pandemică la zi: 147 cazuri noi apropie bilanţul de 7000. 5 decese, dintre care un medic

Medic istovit
Medic istovit (facebook.com/Ala Nemerenco)

Sâmbătă 23 mai, în Republica Moldova au fost confirmate oficial încă 147 cazuri noi de infectare cu virusul Wuhan în urma testării 989 de persoane. Bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Moldova a ajuns la 6994 cazuri.

Din numărul de cazuri identificate pe parcursul zilei de astăzi, un caz este de import din Belarus, iar celelalte 146 sunt cu statut de transmitere locală din Chişinău 31, Ceadîr-Lunga 23, Băţi şi Cahul câte 10, Străşeni 9, Comrat, Orhei şo Sângerei câte 7, Criuleni şi Edineţ câte 6, Ştefan Vodă 5, Cantemir, Căuşeni şi Rîşcani câte 2, Briceni, Călăraşi, Făleşti, Floreşti şi Soroca câte 1 caz.

Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a anunţat că 15 din totalul de cazuri înregistrate azi, sunt din Transnistria, ceea ce ridică bilanţul în regiune la 874.

Din numărul total de cazuri din această zi, 18 sunt lucrători medicali: medici 3, asistenţi medicali 8, felceri 2, personal auxiliar 5. Astfel, numărul total al personalului medical infectat a ajuns până în prezent la 1480.

La momentul actual în stare gravă de sănătate se află 286 de persoane, dintre care 23 sunt conectate la aparate de respiraţie artificială fiind în stare extrem de gravă. În stare de sănătate de gravitate medie sunt 609 persoane, restul fiind în stare de sănătate satisfăcătoare.

MSMPS a anunţat că pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost confirmate încă 5 decese: un bărbat de 73 ani, din municipiul Chişinău, un bărbat de 79 ani din municipiul Bălţi, un bărbat de 77 ani din raionul Căuşeni, un bărbat de 71 ani din municipiul Chişinău, Boian Gavril de 74 ani, medic, doctor habilitat în ştiinţe medicale şi practician, șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, specialist în domeniul chirurgiei pediatrice.

Astfel, până în prezent din cauza virusului chinezesc, în Republica Moldova au decedat 242 de persoane dintre care 13 medici. 3452 persoane au supravieţuit virusului, fiind declarate vindecate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe