UPDATE: Dragnea nu va mai fi preşedinte executiv al PSD însă va continua să coordoneze partidul. împreună cu Ponta

Victor Ponta, Liviu Dragnea, la o conferinţă de presă din 27 mai 2015
Victor Ponta, Liviu Dragnea, la o conferinţă de presă din 27 mai 2015 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE: Liviu Dragnea nu va mai fi preşedintele executiv al PSD însă va continua să joace un rol important în interiorul partidului, respectiv coordonator al programului naţional al PSD din perioada 2016-2020.

"Liviu Dragnea, la solicitarea tuturor membrilor CExN, va fi în continuare coordonatorul programului nostru naţional 2016 - 2020 şi, evident că, în această calitate, va îndeplini toate sarcinile pe care CExN le consideră necesare pe partea de organizare a patidului, pe partea de coerenţă între partid, Guvern, grupuri parlamentare şi, mai pe scurt, va fi în continuare, în ceea ce mă priveşte ca lider PSD, partenerul meu în ceea ce am inceput în 2010.", a declarat premierul Ponta la finele şedinţei conducerii PSD.

Victor Ponta a mai declarat că toţi membrii Comitetului Executiv consideră că decizia instanţei de condamnare a colegului în dosarul "Referendumul" este nedreaptă şi va fi contestată:

"Am luat toţi decizia de a-l suspenda pe Băsescu şi bine am făcut. Dacă s-a decis în instanţă ca doar Liviu Dragnea să plătească ceea ce am făcut toţi, e o decizie a justiţiei pe care nu doar Liviu, ci şi noi toţi, o considerăm nedreaptă şi cu siguranţă o va contesta şi o vom contesta, conform prevederilor legale.", a mai declarat Ponta.

La rândul său, Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului pentru demiterea preşedintele Traian Băsescu, a declart că a depus deja contestaţie la decizia instanţei.

Dragnea, care a fost alaturi de Ponta la conferinţa de presă, a mai precizat că demisia din functia de preşedinte executiv al partidului este un act de demnitate şi "o mică forma de protest" a sa, căci consideră că "decizia instanţei este nedreaptă".


***

Fostul ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012, a declarat miercuri, înaintea întrunirii Comitetului Executiv Naţional al PSD în cadrul căreia se va lua o decizie cu privire la demisia sa din funcţia de preşedinte executiv al partidului, că la şedinţa de astăzi se va ”închide” acesta situaţie, relatează B1 TV.

”Nu m-a deranjat faptul că a fost amânat CExN-ul. Nu eram într-o stare foarte stabilă atunci ca să mă tot joc cu demisia. Am spus-o de vineri, ne-am întâlnit luni, nu s-a finalizat o discuţie, miercuri nu s-a ţinut Comitetul Executiv. În sfârşit se ţine astăzi, astăzi o închidem, într-un fel sau altul, pentru ca partidul nu poate să stea în discuţia asta permanentă.", a declarat Dragnea.

Întrebat ce reacţii a primit din teritoriu după ce şi-a prezentat demisia, Liviu Dragnea a răspuns că a primit foarte multe telefoane şi că va prezenta concluziile în Comitetul Executiv.

”După ce mi-am dat demisia au fost telefoane şi mai multe şi mesaje şi mai multe. Concluziile o să le spun în Comitetul Executiv”, a declart Dragnea.

Reamintim că după pronunţarea condamnării cu suspendare în dosarul Referendumului, Liviu Dragnea, cel care, în calitate de ministru al Dezvoltării a împărţit ani de zile banii de la buget baronilor locali, a demisionat din postul de ministru şi a anunţat că îşi va depune şi mandatul de preşedinte executiv al partidului. Mai mulţi liderii din teritoriu, şefi ai organizaţilor judeţene PSD i-au cerut însă să revină asupra deciziei.

De asemenea, conducerea PSD întrunită pe 18 mai, nu a ajuns la nicio concluzie cu privire la demisia lui Liviu Dragnea, urmând ca o decizie să fie luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Între timp, la şefia Ministerului Dezoltării Regionale a fost numită Sevil Shhaideh, o apropiată a lui Liviu Dragnea şi a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJ Constanţa, titular a mai multe dosare penale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne