Sistemul mai alungă un copil din ţară: "Las în urmă o Românie dominată de ipocrizie şi prostie!"

Fetiţa din Târgovişte care a impresionat Facebook-ul cu postările sale pline de amărăciune şi realism despre degradarea învăţământului românesc anunţă că pleacă din ţară. Decizia aparţine părinţilor săi care lasă în urmă ce au construit o viaţă pentru a-i oferi ei un mediu propice de dezvoltare.
Anna Andronache
Anna Andronache (Facebook)

Anna Andronache, eleva din Târgovişte care a avut curajul să relateze pe Facebook neajunsurile de la scoala unde învaţă şi să critice modul în care funcţionează învăţământul, anunţă, printr-o nouă postare că, împreună cu părinţii ei, pleacă din România.

"Nu mă aşteptam să scriu asta atât de repede dar acum pot să vă anunţ că mă mut în altă ţară. Asta se datorează părinţilor mei care îşi lasă viaţă confortabilă de aici şi o iau de la zero în altă ţară pentru mine. Las în urmă o Românie dominată de ipocrizie şi prostie care nu o să-mi lipsească", scrie Anna.

Reamintim că, de-a lungul timpului, Anna a tot relatat despre problemele din şcoala ei, despre profesori obtuzi sau slab pregătiţi, răzbunători, lipsiţi de minimă empatie împotriva cărora nu se lua nicio măsură nici când era evident că greşeau. Postările Annei au devenit adesea virale, dar, se pare, că n-au reuşit să schimbe însă lucrurile în mediul unde învăţa eleva.

Redăm una dintre postările anterioare ale Annei:

Profesoara mea de matematică.

Azi ne-a dat test. Era un test dintr-o culegere şi scria că timpul de rezolvare e de 2 ore. Un coleg a întrebat dacă ne lasă 2 ore şi profesoara, ironic, a spus că noi suntem mai deştepţi şi ne ajunge o oră (deşi au fost vreo 40 minute fiindcă a întârziat, ca de obicei, şi după aia s-a apucat să mute elevii prin bănci).

I-am spus că 3 exerciţii sunt din materie nepredată. Mi-a spus că dă test din ce vrea şi nu sunt eu în măsură să-i spun ce să facă. S-a pitit, bineînţeles, după linguşitorii ei fideli cu care face pregătire regulat (fiindcă mai sunt şi unii care se duc doar înainte de teste şi teze ca să ştie subiectele) şi care ştiau testul dinainte. Am refuzat să dau testul şi m-a ameninţat că îmi dă 1. Mă lasă rece.
Scopul acestei practici este de fapt diferenţierea prin note a elevilor care fac pregătire la ea şi cei care nu fac sau fac cu alţi profesori. Astfel, se vede cine e supremă la matematică şi unde trebuie să meargă banii dacă vrei 10. Poţi să faci pregătire şi cu un doctor în matematică, la N. nu ai 10 dacă nu faci pregătire cu ea.

Tata o să depună o reclamaţie (inutilă), a treia pe motivul ăsta. Reclamaţie care va fi, desigur, soluţionată de către prietenii şi colegii ei care, atunci când se întrunesc în urma reclamaţiilor, îl cheamă pe tata să-i spună ce profesor deosebit, capabil, minunat, special şi mirobolant e N. În nicio reclamaţie anterioară făcută de tata pentru motivul ăsta nu a fost găsită vinovată. Într-un răspuns ni se spunea că aspectele reclamate nu se confirmă fiindcă lecţia a fost predată la o dată ulterioară testului. Am fi naivi să credem că va fi găsită vinovată vreodată de către colegii ei. Nu am reuşit să dovedim absenţele, întârzierile şi faptul că nu ne dădea pauzele chiar dacă lucrurile astea se pot verifica pe camere. La chestiile de specialitate n-avem nicio şansă.

Concluzia e că această profesoară este intangibilă. Perseverenţa cu care continuă cu practicile ei ilegale arată că nu o afectează nici reclamaţiile, nici ce scriu eu, nici mass-media nici altceva.

Mi se spune că am prea multe pretenţii de la şcoală. În primul rând, cine nu are pretenţii de la oamenii din jur şi de la societatea în care trăieşte e un distrus. În al doilea rând, astea nici pretenţii nu sunt, ci lucruri normale care ar trebui să vină de la sine şi pentru care nu ar trebui să fac atâtea eforturi.

Şi ce motivaţie are un elev ca mine care învaţă să înveţe în continuare când vede că niciodată nu ia nota pe care o merită dacă nu se duce la pregătire la N.?

Mă credeţi că din cauza acestei profesoare îmi vine să nu mă mai duc la scoală?

P.S. Am uitat să scriu că profesoara nu m-a lăsat să ies din clasă şi a trebuit să îl sun pe tata să vină să mă scoată. S-a pus în uşă şi aş fi fost nevoită să mă bat cu ea dacă voiam să ies. Era ultima oră şi trebuia să merg acasă..", scria Anna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne