Sistemele S-400 din jurul Moscovei, în stare de alertă de luptă

Rusia a plasat un regiment echipat cu sistemul de rachete sol-aer S-400 în stare de alertă pentru luptă în afara Moscovei.
Sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400.
Sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400. (Captură Foto)

“Unităţile de luptă SAM ale forţelor aerospaţiale din regiunea Moscovei au pus în funcţiune noul sistem de apărare antirachetă S-400 Triumph şi au fost plasate în stare de alertă de luptă pentru apărarea aeriană a Moscovei şi a regiunii centrale industriale a Rusiei”, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării.

Ministerul a adăugat că sistemul a ajuns în Moscova în decembrie 2016, după ce a fost testat în timpul unor exerciţii desfăşurate în zona Kapustin Yar, în sudul ţării.

“Principala sarcină a unităţilor de rachete antiaeriene ale Forţelor Aerospaţiale Ruseşti este apărarea aeriană şi protejarea dispozitivelor de stat, militare, industriale şi energetice vitale, precum şi a trupelor forţelor armate şi a comunicaţiilor de transport, de atacuri aerospaţiale”, a adăugat Ministerul rus al Apărării.

Sistemul Triumph este proiectat pentru o apărare de mare eficienţă împotriva atacurilor aeriene ce folosesc diverse tipuri de rachete balistice. Sistemul este capabil să lovească ţinte dinamice în aer, aflate la o distanţă de aproximativ 400 km şi care se deplasează cu o viteză de aproape 5 km pe secundă la diferite altitudini.

Sistemul a fost, de asemenea, desfăşurat în Siria, în noiembrie 2016 la ordinul direct al preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru a furniza acoperire aeriană forţelor ruseşti aflate în ţara arabă.

Începând cu martie 2011, Siria a fost zguduită de o rebeliune pentru care guvernul din Damasc învinuieşte unele state occidentale şi aliaţii lor regionali. Teroriştii jihadişti care operează în Siria au suferit mari pierderi în ultimele câteva luni după ce armata guvernamentală, cu ajutorul forţelor ruseşti, a reuşit să elibereze mai multe zone de sub controlul lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe