Siria: zeci de morţi într-un atac asupra unui convoi de autobuze

Zeci de persoane, care aşteptau să fie evacuate cu autobuzele din oraşele siriene controlate de guvern Foah şi Kafraya, au fost ucise într-un atac cu o maşină capcană.
Autobuze lovite de o explozie în regiunea siriană Rashidin, 15 aprilie 2017.
Autobuze lovite de o explozie în regiunea siriană Rashidin, 15 aprilie 2017. (Captură Foto)

O maşină capcană a provocat sâmbătă moartea a zeci de persoane la un punct de tranzit, unde o mulţime de sirieni aşteptau să fie transferaţi din oraşele deţinute de guvern Foah şi Kafraya. Estimările au ridicat numărul victimelor la aproximativ 43.

În acelaşi timp, organizaţia ONU a Căştilor Albe, care lucrează în zonă, a declarat agenţiei de ştiri Associated Press că cel puţin 100 de persoane au fost ucise.

Agenţia siriană de ştiri de stat SANA a precizat că majoritatea victimelor sunt femei şi copii.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizaţie cu sediul în Marea Britanie, a raportat că explozia a avut loc în Rashidin, localizat la vest de oraşul Alep. Mai multe autobuze aşteptau să scoată mii de persoane, în principal rezidenţi şiiţi, din zonele asediate ca parte a unui acord de evacuare.

Mass media siriană pro-guvernamentală şi activiştii pro-opoziţie au confirmat incidentul. O unitate media a armatei siriene a declarat că un atacator sinucigaş a detonat explozibilii instalaţi în vehiculul capcană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe