Siria: Militanţii Daesh omoară cu pietre două fete pentru comitere de adulter

Aşa-zişii luptători ai Statului Islamic îşi demonstrează încă o dată barbaria, omorând cu pietre două fete care, aparent, ar fi comis adulter. Cu două săptămâni în urmă, grupul terorist a făcut acelaşi lucru cu patru femei care fuseseră violate de câţiva membri ai săi.
Luptători din grupul jihadist Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de Daesh.
Luptători din grupul jihadist Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de Daesh. (Captură Foto)

Două adolescente acuzate de comiterea de adulter au fost omorâte cu pietre de către militanţii grupului terorist Statul Islamic (sau Daesh) în Siria.

Hasna, în vârstă de 17 ani şi Madiha, de 16 ani, au murit în urma atacului ce a avut loc în oraşul Deir ez-Zor din estul Siriei.

Cei doi bărbaţi cu care au fost tinerele au fost identificaţi de Tribunalul Sharia ca fiind Abu Zubair al-Idlbi şi Maher Hameed, care au scăpat cu doar 50 de lovituri de bici primite în public.

Tribunalul Sharia condus de Daesh a publicat o declaraţie în care a susţinut că fetele au fost sechestrate într-o casă “împreună cu doi străini” – un act strict interzis în interpretarea răstălmăcită a Daesh cu privire la Islam. “Victimele au fost acuzate de comiterea de adulter cu doi bărbaţi mai în vârstă”, a raportat sursa.

Activistul media local Ahmed Ramadan a declarat pentru ARA News: “Execuţia a avut loc în districtul Hamidiya din Deir ez-Zor marţi după-amiază, când sute de oameni s-au adunat pentru a fi martori la omorârea cu pietre a celor două fete. Decizia Tribunalului Sharia a amplificat furia rezidenţilor din oraş, care consideră că este nedrept să ucizi două fete cu pietre, iar pe bărbaţi doar să îi biciuieşti şi să-i laşi să plece”.

Cu două săptămâni în urmă, patru femei au fost violate de luptători Daesh şi apoi au fost omorâte cu pietre pentru “comiterea de adulter”. Victimele au fost arestate deşi s-a raportat că militanţii Daesh le-au surprins în timp ce erau abuzate sexual în timpul unui raid în oraşul Mosul. Femeile au fost aduse în faţa unui Tribunal Sharia care a ordonat executarea lor publică, fără să ofere niciun detaliu despre atacatorii lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe