Siria: Cinci soldaţi ruşi şi patru reporteri răniţi într-o explozie

Ministerul rus al Apărării susţine că cinci dintre soldaţii săi şi patru reporteri ruşi au fost răniţi de explozia unei mine în estul Siriei.
Soldaţi ruşi în Siria.
Soldaţi ruşi în Siria. (Vasily Maximov/AFP/Getty Images)

O mină terestră controlată a fost detonată luni de către “terorişti” în oraşul Deir al-Zor, rănind doi jurnalişti de la NTV şi doi de la Zvezda, au raportat agenţiile ruse de ştiri citând Ministerul Apărării. Cinci soldaţi care curăţau zona de mine au fost de asemenea răniţi, a adăugat ministerul.

Sursa a mai precizat că toţi cei răniţi au fost duşi la baza aeriană rusească din provincia siriană de coastă Latakia.

“Medicii au declarat că vieţile lor nu sunt în pericol”, a precizat ministerul.

Rusia a fost un susţinător puternic al preşedintelui sirian Bashar al-Assad într-un război civil ce durează de peste şase ani, în care au fost ucişi sute de mii de persoane.

Susţinută de loviturile aeriene ruseşti, armata siriană şi forţele aliate au capturat săptămâna trecută oraşul Deir al-Zor, cel mai mare oraş din estul Siriei, din mâinile jihadiştilor Statului Islamic.

Militanţii jihadişti au controlat cea mai mare parte a oraşului începând cu 2014, cu excepţia unei zone unde soldaţii sirieni şi aproximativ 93.000 de civili s-au ascuns timp de 3 ani.

Oraşul este capitala principalei provincii producătoare de petrol a Siriei, care se numeşte de asemenea Deir al-Zor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe