Siria ar putea ataca aeroportul din Tel Aviv ca răspuns la atacul aeroportului din Damasc

Avion de luptă F-16 israelian
Avion de luptă F-16 israelian (Getty Images)

Reprezentantul permanent al Misiunii siriene la ONU, Bashar Jaafari, a declarat că este momentul ca forumul Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri pentru a opri atacurile israeliene constante asupra teritoriului sirian, adăugând că Damascul şi-ar putea exercita dreptul la autoapărare şi ar putea răspunde atacului aerian israelian asupra aeroportului din capitala siriană cu o lovitură similară asupra aeroportului din Tel Aviv.

“Nu ar fi acesta un moment potrivit ca acest Consiliu să ia măsurile necesare pentru a opri agresiunile israeliene repetate împotriva teritoriilor ţării mele sau ar trebui să atragem atenţia decidenţilor din acest Consiliu că am putea să ne exercităm dreptul legitim la autoapărare şi să răspundem agresiunii israeliene împotriva aeroportului internaţional din Damasc prin lansarea unor atacuri asupra aeroportului din Tel Aviv?”, a menţionat Jaafari la o întâlnire a Consiliului de Securitate pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu.

Forţele de apărare israeliene au dezvăluit anterior o serie de lovituri aeriene care aparent au vizat depozite de muniţii, centre de informaţii, o tabără de instruire şi depozitele de pe aeroportul internaţional din Damasc.

La sfârşitul anului trecut, ambasadorul israelian la Naţiunile Unite, Danny Danon, a declarat într-un briefing de presă că Israelul va continua să lupte împotriva trupelor iraniene din Siria, chiar dacă SUA îşi va retrage forţele din ţara arabă.

Israelul consideră că Iranul este rivalul său în Orientul Mijlociu şi e îngrijorat de prezenţa în Siria a instructorilor militari iranieni şi a luptătorilor mişcării şiite libaneze Hezbollah, care este susţinută de Teheran.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe