Sinucigaş cu bombă ucide zeci de persoane în Kabul

Scena atacului din capitala afgană Kabul, 20 noiembrie 2018
Scena atacului din capitala afgană Kabul, 20 noiembrie 2018 (Captură Foto)

Un sinucigaş cu bombă a atacat persoanele prezente la un eveniment religios musulman în Kabul, ucigând peste 50 de oameni, a precizat Reuters, citând oficiali guvernamentali.

De asemenea, peste 70 de persoane au fost rănite în acel atac, a declarat Najib Danish, purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, potrivit Euronews.

“Un sinucigaş cu bombă a detonat explozibil în interiorul unei săli în care se organizau nunţi, loc unde s-au întâlnit lideri religioşi islamişti pentru a comemora ziua de naştere a Profetului Mahomed”, a susţinut Danish.

El a adăugat că sute de persoane, inclusiv clerici, s-au adunat pentru a marca evenimentul din capitală, când a avut loc explozia.

Atât talibanii cât şi un grup jihadist local afiliat la Statul Islamic au atacat în trecut personalităţi religioase care susţineau guvernul afgan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe