Singapore obligă oamenii să poarte un microcip pentru a stăvili epidemia virusului Wuhan

Matrix
 
Matrix  

Singapore a început un program de urmărire COVID-19, care va identifica persoanele ce intră în contact cu purtătorii de virus.

Programul va distribui microcipuri minuscule tuturor celor 5,7 milioane de rezidenţi, fiind cel mai extins program de urmărire la nivel global, a raportat Reuters.

Oraşul-stat a dezvoltat deja o aplicaţie de urmărire pentru smartphone-uri, numită TraceToegether, pentru a identifica persoanele care au interacţionat cu purtătorii de virus.

Aplicaţia a fost descărcată de peste 1,5 milioane de rezidenţi, dar nu a funcţionat bine pe iphone, deoarece activitatea Bluetooth intră în stare latentă când aplicaţia rulează în fundal.

Ministrul responsabil cu iniţiativa Smart Nation, Vivian Balakrishnan, a vorbit vineri în Parlament, oferind membrilor guvernului o actualizare a programului de urmărire:

"Deoarece TraceTogether nu funcţionează la fel de bine pe toate smartphone-urile, am decis, prin urmare, să nu impunem utilizarea obligatorie a TraceTogether.

„Suntem în curs de dezvoltare şi vom lansa în curând un dispozitiv portabil care nu va depinde de deţinerea unui telefon inteligent.

"Dacă acest dispozitiv portabil funcţionează, este posibil sa îl distribuim tuturor celor din Singapore ... Acest lucru va fi mai incluziv şi ne va asigura că toţi vom fi protejaţi", a declarat Balakrishnan pentru Parlament.

Balakrishnan a spus că potrivit programului, rezidenţii vor trebui să poarte un microcip mic în buzunar sau geantă.

Nu a fost discutată tehnologia din spatele purtării şi nici măsura în care guvernul poate urmări oamenii.

Există multe probleme de confidenţialitate cu privire la dispozitivele de urmărire. Mai ales când guvernul doreşte o utilizare pe scară largă, va trebui să oblige populaţia.

Alte îngrijorări sunt cele legate agenţiile care primesc datele de urmărire. Guvernul din Singapore a promis că nu va colecta date prin intermediul unei aplicaţii decât dacă o persoană se infectează cu COVID-19.

Săptămâna aceasta, guvernul american şi agenţiile de aplicare a legii folosesc urmărirea contactelor şi tehnologia de vârf pentru a identifica protestatarii care ies la revoltă pe străzile din SUA.

Războiul împotriva COVID în întreaga lume a generat un efort de supraveghere masiv folosind inclusiv camere de imagistică termică, drone, urmărirea contactelor, baze de date biometrice etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură