Sindicatul MediaSind îi cere lui Victor Ponta "să oprească cenzura politică din Agerpres"

Printr-un comunicat făcut public miercuri, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de politizarea excesivă a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES şi faţă de nerespectarea Legii nr 19/2003 prin menţinerea ilegală în funcţie a actualului director general interimar Ioan Roşca.

"Deşi mandatul directorului Ioan Roşca a expirat încă din data de 24.12.2008 iar în data de 12 03.2012 a împlinit şi vârsta legală de pensionare, actualul director interimar este menţinut abuziv în funcţie de refuzul premierului Victor Ponta de a transmite Parlamentului nominalizarea pentru funcţia de director general, aşa cum prevede Legea AGERPRES. În acest timp, prin impunerea unui regulament ilegal şi inuman, angajaţii celei mai mari agenţii de presă publice din ţară, ANP AGERPRES, sunt transformaţi în sclavi politici. Chiar zilele trecute, pentru “îndrăzneala” de a pune unele întrebări incomode premierului României care nu erau agreate de şefii numiţi politic de la AGERPRES, jurnalistul Claudiu Zamfir a fost sancţionat fără convocarea Comisiei de Disciplină. Astfel, jurnalistului i-a fost modificată ilegal fişa postului, fiind anunţat de conducere că i s-a interzis să mai acopere domeniul Guvernul României.

Abuzurile şi cazurile de cenzură împotriva angajaţilor AGERPRES sunt nenumărate, la fel şi gestionarea frauduloasă a fondurilor publice de către actuala conducere, ilegalităţi confirmate şi de Curtea de Conturi a României. Din păcate, toate sesizările transmise de FRJ MediaSind, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor Guvernului României, Parlamentului şi Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au rămas nesoluţionate până în prezent. În consecinţă, FRJ MediaSind solicită public premierului României, Victor Ponta, să respecte prevederile Legii de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES pentru ca angajaţii instituţiei publice de presă să-şi poată exercita meseria de jurnalist în mod corect şi fără cenzură politică”, relevă comunicatul MediaSind, citat de reportervirtual.ro.