Sindicaliştii şi patronatul ROMATSA ajung la un acord. Greva a fost anulată

Controlorii de trafic aerian de la Romatsa în grevă de avertisment.
Controlorii de trafic aerian de la Romatsa în grevă de avertisment. (Facebook)

UPDATE. Greva generală a controlorilor de trafic aerian, care era programată pentru marţi, 1 septembrie, a fost anulată, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

* * *

Sindicaliştii de la ROMATSA, care ameninţau cu greva generală de la 1 septembrie, au ajuns la un acord cu patronatul pentru toate cele 14 revendicări, a declarat luni, pentru Hotnews.ro, liderul sindical Gabriel Tudorache.

Liderul sindical a explicat că în prezent se caută soluţiile legale pentru rezolvarea situaţiei personalului angajat în conformitate cu organigrama promovată de fostul director general Aurel Stanciu şi care, odată cu revenirea la vechea organigramă, nu mai poate fi încadrat pe posturi, deoarece aceste posturi nu mai există.

"Nu avem nici o problemă cu nici unul dintre cele 14 puncte. Avem probleme de legalitate. Trebuie să scoatem acum 100 de persoane din companie. Am avut contracte de muncă pe perioadă determinată pentru femeile aflate în concediu prenatal. După ce au creat organigrama şi s-au creat posturi pentru clientela politică, le-au făcut persoanelor respective contract pe perioadă nedeterminată.

Apoi au fost organizate examene tot pentru clientela respectivă şi au intrat alţi oameni pe care i-au angajat şi au contracte de muncă tot pe perioadă nedeterminată. Acum noi semnăm un contract de muncă şi sindicat şi patronat, dar nu mai avem locuri pentru că ne-am întors la organigrama veche.", a declarat Gabriel Tudorache.

Întrebat dacă controlorii de trafic aerian vor intra în grevă generală de marţi, 1 septembrie, aşa cum au ameninţat anterior, liderul sindical a replicat:

"Facem tot ce e omeneşte posibil să oprim greva. Să vă spun acum că 100% nu se ţine, îmi este imposibil. Practic, nu mai sunt probleme. Trebuie să găsim soluţiile legale pentru rezolvarea problemei personalului. Dar dacă nu le găsim, s-ar putea să ajungem la concluzia că nu putem semna.

Eu sper că le vom găsi. În cazul în care se ţine greva, vom prelua 50% din traficul aerian, poate chiar puţin mai mult. Ne-au rugat cei de la Bruxelles ca tot ce vine din est să preluăm, pentru că sunt nişte probleme pe care nu le pot manageria bine".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.