Sindicaliştii, replică pentru Toader: Condamnaţi penal conduc ţara. NU miră transformarea unui profesor într-un soldat de partid

Indignaţi că în replică la cererile lor de îmbunatăţire a condiţiilor de muncă Tudorel Toader vine nu cu soluţii ci cu ameninţarea că le va face publice salariile, sindicaliştii din penitenciare atrag atenţia că ministrul câştigă 57.000 de lei pe lună şi în schimb dezinformează în legătură cu lefurile lor.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

Sindicaliştii din administraţia penitenciarelor îl acuză pe Tudorel Toader de dezinformare după ce acesta i-a ameninţat că va face publice câştigurile lor salariale arătând că salariile nici n-ar trebui să fie secrete şi chiar ministrul este cel ce le-a secretizat.

"Pe fondul protestelor anunţate de sindicatele din penitenciare şi poliţie împreună cu pensionarii militari, Tudorel Toader, încă ministru al Justiţiei, ameninţă că va face publice drepturile salariale, precum şi toate celelalte drepturi băneşti, de care beneficiază funcţionarii publici cu statut special din ANP!

Îl informăm pe această cale că salariile cu pricina nici n-ar trebui să fie secrete fiind plătite din bani publici, chiar dacă sub semnătura domniei sale s-a secretizat nu de mult Hotărârea de Guvern care stabileşte coeficienţi de salarizare pentru fiecare funcţie în parte", transmit sindicaliştii, într-un comunicat remis Epoch Times de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

De asemenea, sindicaliştii îi sugerează lui Tudorel Toader să facă public şi faptul că încă nu a rezolvat problema plăţii celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate şi neplătite personalului din penitenciare.

"Statul român trebuie să-şi plătească datoriile", atrag atenţia angajaţii din penitenciare.

Nu în ultimul rând, sindicaliştii îi reamintesc lui Tudorel Toader că nu ei nu cer creşteri salariale ci doar să se aplice legea cadru a salarizării unitare aşa cum a fost votată de Parlament, fără discriminări.

"Mai cerem condiţii de lucru mai bune, în mandatul domniei sale sumele alocate în acest sens fiind de 3 ori mai mici. E simplu.

Vom continua, deci, acţiunile de protest oricât de jenante vor fi încercările ministrului Toader de a răspunde solicitărilor legitime ale angajaţilor din penitenciare referitor la îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, o salarizare echitabilă şi eliminarea discriminării pensionarilor militari", susţin sindicaliştii.

De asemenea, reprezentanţii FSANP reamintesc că Tudorel Toader are antecedente în materie de dezinformare a opiniei publice:

"Am mai văzut acest tip de dezinformare prin folosirea unor salarii la extreme primite de cei pe care, în acest caz, chiar domnia sa îi cadoriseşte cu împuterniciri ilegale şi majorări pentru aşa-zise lucrări de excepţie şi misiuni speciale.

Surprinzătoare, deci, insistenţa celui prins de foarte multe ori în flagrantă dezinformare mai ales că acesta încasează din diverse sinecuri peste 57.000 de lei lunar. Dar, într-un context în care condamnaţi penal conduc ţara şi construiesc bugete, nimic nu mai miră. Nici măcar transformarea unui profesor într-un soldat de partid", concluzionează FSANP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne