Sindicaliştii din CFR ameninţă şi ei cu greva generală

Gara de Nord, trenuri şi călători
Gara de Nord, trenuri şi călători (Epoch Times România)

Dacă până la sfârşitul lunii septembrie nu vor fi încheiate Contractele Colective de Muncă, începând cu data de 1 octombrie se va declanşa greva generală, au anunţat Federaţiile Sindicatelor Feroviare, informează b1.ro.

"Dorim negocierea corectă a contractului de muncă. Creşterea salarială să fie de cel puţin 10 procente. (...) Este corect ca şi CFR-iştii, după şase ani de stagnare, să-şi negocieze salariul. În aprilie ni s-a promis că se vor găsi soluţii. Dorim ca membrii de sindicat să primească şi ei o creştere de 10%", a declarat Iulian Măntescu, liderul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă.

Liderul sindical a subliniat că o dată cu creşterea salariului minim pe economie, cei care aveau salariu sub acest venit au primit măriri, iar ceilalţi nu, astfel că s-a ajuns să nu mai fie diferenţiere profesională.

Sindicaliştii vor negocia noile contracte la minister pe data de 10 septembrie. "Dacă nu se găsesc soluţii după 1 octombrie se ia în calcul greva generală", a avertizat acesta.

Organizaţiile sindicale au cerut o creştere salarială de minimum 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună, precum şi vouchere de vacanţă pentru salariaţi, începând cu data de 1 ianuarie 2016, precum şi mărirea numărului de angajaţi, astfel încât salariaţii să nu mai fie nevoiţi să facă ore suplimentare. Sindicatele vor ca toate aceste cerinţe să fie prevăzute în viitoarele contracte colective de muncă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.