Simona Maya Teodoroiu a depus jurământul de învestire în funcţia de judecător CCR

Simona Maya Teodoroiu, Secretar de Stat în Ministerul Justiţiei
Simona Maya Teodoroiu, Secretar de Stat în Ministerul Justiţiei (Epoch Times România)

Judecătoarea Simona Maya Teodoroiu, cea care va prelua la Curtea Constituţională a României postul de judecător lăsat vacant de Toni Greblă, a depus joi jurământul, la Palatul Cotroceni. Ceremonia a avut loc în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Cu ocazia acestui eveniment, preşedintele Iohannis a subliniat importanţa muncii judecătorilor CCR pentru consolidarea democraţiei din ţara noastră:

„În primul rând, doamna judecător (Simona Maya Teodoroiu, n.r.) vă felicit şi vă doresc mult succes în această misiune nobilă de judecător al Curţii Constituţionale a României. Este un lucru evident că vă veţi ocupa, împreună cu colegele şi colegii dumneavoastră, de respectarea Constituţiei României, nu voi insista asupra acestui aspect. Este, însă, important de subliniat, domnule preşedinte Zegrean, onoraţi judecători ai Curţii Constituţionale că, după părerea mea, dumneavoastră reprezentaţi ceea ce s-ar numi un stâlp al democraţiei din România. Eu cred că munca pe care o depuneţi este extrem de importantă pentru consolidarea democraţiei în România şi vă încurajez să mergeţi mai departe cu toată hotărârea, cu toată responsabilitatea, cu toată demnitatea, să dovediţi şi în continuare că ştiţi să faceţi faţă oricăror situaţii dificile”, a declarat preşedintele Iohannis, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a lipsit de la ceremonie, la fel şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a fost înlocuit de vicepreşedintele Camerei, Florin Iordache.

Reamintim că pentru postul de judecător CCR au concurat Simona Maya Teodoroiu, din partea PSD, Mona Lisa Neagoe, susţinută de PNL şi Florina Jipa din partea UNPR. Cea de-a treia candidată s-a retras, miercuri, din competiţie.

Teodoroiu a fost validată pe acest post prin votul a 87 de senatori, în timp ce Mona Lisa Neagoe a obţinut 73 de voturi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne