Simona Halep, victorioasă în faţa Ajlei Tomljanovic la Cincinnati (video)

Lidera ierarhiei WTA a avut nevoie de cinci minute de joc pentru a încheia socotelile cu sportiva australiancă, după ce în prealabil partida fusese întreruptă, miercuri, din cauza vremii nefavorabile, la scorul de 4-6, 6-3, 4-3, 30-15 pentru reprezentanta noastră.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep - cap de serie numărul unu a turneului WTA Premier 5 “Western & Southern Open” de la Cincinnati (Ohio), şi-a asigurat prezenţa în optimile de finală, joi, după ce a dispus în trei seturi de australianca Ajla Tomljanovic (25 ani, 58 WTA) cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3. Partida a durat două ore şi 10 minute.

Duelul celor două iubitoare ale sportului alb fusese întrerupt cu o zi în urmă datorită ploii la scorul de 4-6, 6-3, 4-3, 30-15 pentru Simona.

"A fost extrem de dificil, pentru că a trebuit să aşteptăm atât. Dar sunt foarte fericită că am reuşit să trec de acest meci. Sunt bucuroasă că pot juca în această seară din nou, în turul următor" a declarat principala favorită a competiţiei americane.

Constănţeanca a contabilizat în acest meci 2 aşi, 9 duble greşeli, 21 de winners şi 38 de erori neforţate, în timp ce oponenta sa de origine croată a avut un as, 8 duble greşeli, 24 de mingi direct câştigătoare, respectiv 46 de erori neprovocate.

De menţionat că Tomljanovic le eliminase anterior de pe tabloul de simplu pe Sorana Cîrstea (în calificări) şi pe Irina Begu (în primul tur).

Simona (26 de ani) care şi-a asigurat pentru evoluţia sa un cec în valoare de 29.530 dolari şi 105 puncte WTA , o va înfrunta în optimi pe Ashleigh Barty (22 ani, 16 WTA) - o altă australiancă, care a trecut la rândul ei de Kaia Kanepi (33 ani, 46 WTA), scor final 7-5, 6-3.

Meciul cu Barty programat iniţial joi, la ora locală 21,00 (vineri, 04,00, în România), a fost amânată la rândul ei la o oră care va fi anunţată curând.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport