Simona Halep, victorie dificilă în turul trei la turneul WTA de la Montreal

Numărul unu mondial a avut de luptat cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova pentru a-şi asigura prezenţa în sferturile de finală ale competiţiei canadiene, scor final 7-6 (9), 4-6, 7-5.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep - 'regina tenisului mondial feminin' a avut meci dificil cu sportiva din Rusia, Anastasia Pavliucenkova (27 ani, 28 WTA), joi, în manşa a treia a turneului WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Naţionale”.

Partida începută miercuri şi întreruptă datorită vremii nefavorabile la scorul de 4-3 pentru Pavliucenkova, a fost reluată a doua zi, duelul dintre cele două tenismene durând trei ore şi 7 minute de joc efectiv. Campioana ediţiei 2016 de la Montreal s-a impus în final cu scorul de 7-6 (9), 4-6, 7-5.

Jocul a fost destul de echilibrat, Pavliucenkova reuşind să ridice destule probleme reprezentantei noastre.

După un prim set câştigat la limita de Simona în tiebreak după ce a irosit două mingi de set – la 6-5 şi 7-6 – a salvat una la 7-8, a mai ratat una la 9-8, pentru ca apoi să încheie cu 11-9, setul secund a fost adjudecat tenismana din Rusia, cea din urmă reuşind un break la scorul de 4-4, câştigându-şi apoi serviciul, egalând astfel situaţia de pe tabela de marcaj.

În decisiv, adversara numărului unu mondial a început în forţă, dând impresia că se îndreaptă spre victorie, ea aflându-se în avantaj în trei rânduri (2-0, 3-1, 4-2), dar spre bucuria noastră Simona a revenit admirabil, şi-a recuperat break-ul pierdut în debutul setul trei şi a preluat conducerea (5-4). Pavliucenkova a mai opus rezistenţă pe final, dar constănţeanca a fost peste, încheind socotelile cu 7-5.

Halep a contabilizat 3 aşi, 4 duble greşeli, 24 de mingi direct câştigătoare şi 34 de erori neprovocate, în timp ce rusoaica a numărat 6 aşi, 7 duble greşeli, 43 de winners şi a comis 65 de erori neforţate.

În continuare Simona o va întâlni pe Venus Williams.

Ea şi-a asigurat deocamdată un premiu financiar de 29.010 dolari şi 105 puncte WTA.