Simona Halep se pregăteşte pentru un alt titlu de Mare Şlem

După accidentarea din această lună şi pierderea unui număr foarte mare de puncte la turneele Rogers Cup, Toronto, şi “Western & Southern Open” Cinncinati, Simona Halep se antrenează foarte serios pentru turneul Flushing Meadows, SUA.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (wtatennis.com)

Simona Halep ocupă tot locul 4 în ierarhia mondială a tenisului feminin, după turneele pe hard de la Rogers Cup, Toronto, Canada, şi de la Cinncinati din Statele Unite, chiar dacă a pierdut peste 1900 de puncte (710 puncte la Rogers Cup şi 480 la Cinncinati din cauza accidentării la tendonul lui Ahile. În 2018 constănţeanca a câştigat titlul la Rogers Cup, iar la turneul american a ajuns până în finală.

Pe primele locuri în clasamentul WTA se află japoneza Naomi Osaka (care rămâne în continuare nr.1), australianca Ashleigh Barty şi cehoaica Karolina Pliskova.

Anul acesta, Simona a abandonat în sferturi la Rogers Cup, după ce a pierdut primul set cu 4-6 în faţa tinerei cehoaice Marie Bouzkova, din cauza unei accidentări, iar la Cincinnati, a simţit dureri în continuare în timpul meciului cu americanca Madison Keys, în optimi, pe care însă l-a dus până la final.

De fapt, Madison Keys a fost cea mai în formă jucătoare de la turneul american, alternând loviturile foarte puternice cu preicizia loviturilor, şi a câştigat titlul la Cinncinati, acesta fiind cel mai important titlu din carieră.

Acum Simona se concentrează pe ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open, la care anul trecut a ieşit din primul tur, fiind învinsă de estona Kaia Kanepi.

Ea va ajunge din timp la New York, pentru a se obişnui cu terenul hard, care este mai dur şi îi solicită mai mult picioarele, după cele declarate de campioana noastră.

Simona mai are speranţe că după US Open va reveni în echipa ei antrenorul australian Darren Cahill, cu care a obţinut cele mai bune rezultate din carieră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport