Simona Halep s-a calificat în optimi la Toronto (video)

Sportiva noastră a debutat cu o victorie în turul 2 al turneului de la Toronto (în primul tur a avut bye), învingând-o pe slovaca Magdalena Ribarikova.
Simona Halep la Rogers Cup in Toronto
Simona Halep la Rogers Cup in Toronto (Maria Matyiku / Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Simona Halep (locul 2 mondial) a învins-o pe Magdalena Ribarikova (28 ani, 33 WTA), venită de pe poziţia de luky looser, cu scorul de 6-3, 6-4 şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.434.389 dolari.

Românca, deţinătoarea titlului la Rogers Cup anul trecut, la Montreal, s-a impus după o oră şi 38 de minute.

Simona Halep la Rogers Cup in Toronto
Simona Halep la Rogers Cup in Toronto (Maria Matyiku / Epoch Times)

În primul set, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, după care Simona a preluat controlul cu ajutorul serviciului şi a reuşit un break decisiv, câştigând manşa cu 6-3.

În setul doi, slovaca şi-a fructificat serviciul, dar Halep a egalat şi apoi a reuşit un break: 2-1. Românca şi-a pierdut imediat serviciul (2-2), dar a revenit şi s-a desprins la 4-2. Slovaca a egalat pentru 4-4, dar Simona a făcut un nou break şi a încheiat setul cu 6-4.

Simona Halep la Rogers Cup in Toronto
Simona Halep la Rogers Cup in Toronto (Maria Matyiku / Epoch Times)

După meci, Simona Halep a declarat: "A fost un meci foarte bun din punctul meu de vedere, adversara nu prea mi-a dat ritm şi a fost dificil să găsesc ritmul într-un final. Cred că a fost un meci destul de bun pentru amândouă, ambele am fost cu încrederea sus după rezultatele anterioare.", a declarat Simona Halep, ulterior meciului, pentru Epoch Times.

"Mă gândesc că pot să câştig şi meciul doi, însă niciodată nu se ştie în teni,s aşa că doar încerc s-mi fac treaba şi să fiu cât de bine pregătită mâine!', a adăugat Halep.

Halep va primi un cec de 28.030 dolari şi 105 puncte WTA.

Adversara din optimi a Simonei va fi cehoaica Barbora Strycova (31 ani, 26 WTA). Simona conduce cu 3-1 în meciurile directe, obţinând ultima victorie anul acesta, la Stuttgart, cu 6-2, 6-3.