Simona Halep, repartizată în Grupa Roşie a Turneului Campioanelor

Jucătoarea română prezentă pentru a patra oară la această prestigioasă competiţie, le va avea ca adversare în grupă pe Svitolina, Wozniacki şi Garcia.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Simona Halep, prima româncă nr. 1 mondial în tenis, calificată pentru al patrulea an consecutiv la WTA Finals, competiţie la care participă cele mai bune opt jucătoare dintr-un sezon, va face parte din Grupa Roşie a turneului alături de sportivele Elina Svitolina (Ucraina), Caroline Wozniacki (Danemarca) şi de Caroline Garcia (Franţa).

În Grupa Albă au fost repartizate celelalte patru jucătoare - Garbine Muguruza (Spania), Karolina Pliskova (Cehia), Venus Williams (SUA) şi Jelena Ostapenko (Letonia).

În vârstă de 26 de ani, constănţeanca a debutat la această competiţie în 2014, unde a jucat finala. Dintre cele opt participante de anul acesta, doar Venus Williams a reuşit să câştige Turneul Campioanelor, în 2008, ca un an mai târziu să joace finala. Şi Wozniacki a disputat o finală în 2010.

Competiţia de la Singapore va avea startul duminică, sistemul de desfăşurare fiind fiecare cu fiecare, primele două clasate urmând să se califice în semifinale, ce se vor juca încrucişat. Finala este programată pe 29 octombrie.

În confruntările directe cu adversarele sale din Grupa Roşie, Halep se află în avantaj: pe Svitolina (23 ani, 4 WTA) o conduce cu scorul de 3-2, pe Wozniacki (27 ani, 6 WTA) cu acelaşi 3-2, iar pe Garcia (24 ani, 9 WTA) cu 2-1.