Simona Halep propulsată pe locul 2 WTA după înfrângerea suferită de Şarapova la Stuttgart

Rusoaica Maria Şarapova.
Rusoaica Maria Şarapova. (Matthew Stockman / Getty Images)

Surpriză de proporţii la turneul de tenis de la Stuttgart. Simona Halep va urca pe locul 2 WTA după ce Maria Şarapova a fost învinsă de Angelique Kerber în optimile turneului de la Stuttgart, cu scorul 6-2, 5-7, 1-6.

După ce a pierdut primul set cu 2-6, Kerber a revenit şi a luptat pentru fiecare minge în setul 2, enervând-o pe Şarapova. Setul doi a fost câştigat de Kerber cu 7-5, iar în setul trei, când rusoaica a căzut din punct de vedere fizic, nemţoaica a învins cu 6-1.

Şarapova a fost câştigătoarea ultimelor 3 turnee de la Stuttgart învingându-le pe Victoria Azarenka în 2012, pe Na Li în 2013 şi pe Ana Ivanovici în 2014.

Datorită faptului că a pierdut această partidă, Şarapova va cădea pe locul trei, iar Simona Halep este propulsată pe locul 2 WTA.

Serena Williams rămâne liderul clasamentului WTA cu 9981 de puncte.

Petra Kvitova (locul 4 WTA) a fost şi ea eliminată în optimi la Stuttgart, alăturându-se celorlalte jucătoare favorite care părăsiseră deja competiţia Ana Ivanovici, Agneszka Radwanska şi Sabine Lisicki.

Simona Halep va juca, astăzi de la ora 15.00, cu italianca Sara Errani (locul 15 WTA) în sferturile de finală ale turneului din categoria Premier de la Stuttgart.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport