Simona Halep, poziţia a doua într-un sondaj realizat de agenţia bulgară de ştiri BTA

Jucătoarea română este a doua sportivă ca valoare din Balcani, prima poziţie revenindu-i tenismanului bulgar Grigor Dimitrov, în timp ce locul trei a fost ocupat de atletul turc Ramil Guliyev.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Matthew Stockman / Getty Images)

Simona Halep, numărul unu în ierarhia mondială a tenisului feminin, a făcut parte dintr-un sondaj în care au fost desemnaţi cei mai buni sportivi ai anului 2017 în Balcani. Astfel, în urma votului exprimat de internauţi, locul întâi a revenit tenismanului bulgar Grigor Dimitrov (62 de puncte), urmat de campioana noastră, Simona Halep (60 puncte) şi atletul turc Ramil Guliyev (49 puncte).

Grigor Dimitrov s-a evidenţiat în acest sezon competiţional prin câştigarea celui mai important turneu de Mare Şlem al anului, Turneul Campionilor de la Londra, palmaresul în anul ce a trecut cuprinzând şi alte trei titluri.

Halep a câştigat în 2017 turneul WTA de la Madrid, şi a disputat patru finale: Roland Garros, Roma, Cincinnati şi Beijing, în timp ce Guliyev a cucerit medalia de aur în proba de 200 m la Mondialele de la Londra.

În cadrul acestui sondaj au fost incluşi sportivii cu cele mai mari realizări în activitatea competiţională din anul ce a trecut din România, Albania, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Turcia.

Clasamentul final se prezintă astfel:

1. Grigor Dimitrov (tenis/Bulgaria) - 62 puncte
2. Simona Halep (tenis/România) - 60
3. Ramil Guliyev (atletism/Turcia) - 49
4. Katarina Stefanidi (atletism/Grecia) - 48
5. Sandra Perkovic (atletism/Croaţia) - 46
6. Luka Modric (fotbal/Croaţia) - 31
7. Eleftheiros Petrounias (gimnastică artistică/Grecia) - 21
8. Bogdan Bogdanovic (baschet/Serbia) - 19
9. Tijana Boskovic (volei/Serbia) - 17
10. Stojance Stoilov (handbal/Macedonia) - 16

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport