Simona Halep o învinge pentru prima dată pe Johanna Konta în circuitul WTA

Simona Halep a depăşit pragul psihologic al celor trei partide pierdute dramatic în circuitul WTA în faţa Johannei Konta şi se califică în semifinală la Cincinnati. Monica Niculescu s-a calificat în finala de dublu la acelaşi turneu.
Simona Halep
Simona Halep (Facebook)

Într-o partidă contând pentru sferturile de finală ale turneului WTA de la Cincinnati, Ohio, dotat cu premii totale în valoare de 2.536.154 dolari, Simona Halep (locul 2 WTA) a dispus de britanica Johanna Konta (7), cu scorul de 6-4, 7-6 (1).

În primul set, Simona a început bine câştigând primul ghem, dar apoi a cedat următoarele două ghemuri (1-2). Halep a câştigat apoi patru ghemuri la rând, până la 5-2. Adversara s-a apropiat la 5-4, şi Simona a ratat o minge de set, dar a încheiat primul act cu un break la zero (6-4).

În manşa a doua, Konta a început cu break, dar Simona s-a dezlănţuit ajungând la 5-2. Însă Simona a ratat două mingi de meci la 5-3 şi apoi britanica a egalat, 5-5. Britanica a fost aproape să preia conducerea, dar Simona a salvat două mingi de break şi a făcut 6-5. Halep a avut apoi 40-0 pe serviciul britanicei, dar a ratat alte trei mingi de meci şi jocul a ajuns în tiebreak, când Simona şi-a învins toate temerile şi a câştigat clar cu 7-1.

Constănţeanca primeşte 360 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 128.330 USD.

Adversara ei din semifinale este americanca Sloane Stephens (24 aniu, 151), beneficiara unui wild card, care a dispus în sferturi cu 6-1, 7-6 (3) de germanca Julia Goerges.

Halep are 4-2 în meciurile directe cu Stephens câştigând ultimele trei meciuri, ultimul acum două săptămâni la Washington, în primul tur, cu 7-6 (3), 6-0.

Românca a pierdut finala de la Cincinnati în 2015, în faţa Serenei Williams, iar anul trecut s-a oprit în semifinale, învinsă de Angelique Kerber.

În semifinala probei de dublu, Monica Niculescu (19)/ Su-Wei Hsieh (Taipei, 70) au învins favoritele 4 ale turneului Sania Mirza (India, 7) / Shuai Peng (China, 12), cu scorul de 6-4, 7-6(6).

Adversarele lor din finală vor fi Yung-Jan Chan (Taipei, 6) / Martina Hingis (Elveţia, 5) favorite 2, care au trecut în semifinale de perechea cehă Lucie Safarova (2) / Barbora Strycova (10) (ambele Cehia): 7-6(5).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport