Simona Halep o învinge pe Yaroslava Shvedova şi se califică în sferturi la Wuhan

Simona Halep continuă forma bună din ultimul timp şi se califică în faza următoare a turneului asiatic de la Wuhan după ce a învins-o pe Yaroslava Shvedova cu scorul de 6-3, 6-3.
Tenismana română Simona Halep.
Tenismana română Simona Halep. (HalepBand/twitter)

În optimile turneului Premier 5 de la Wuhan, românca Simona Halep (locul 5 WTA) a înregistrat o victorie frumoasă în faţa sportivei de 29 de ani Yaroslava Shvedova din Kazahstan (locul 41), cu un scor simetric de 6-3. Partida a durat o oră şi 15 minute.

Simona a declarat după victoria obţinută: "Sunt foarte fericită că sunt aici (n.r. la Wuhan), anul trecut am pierdut de la 5-1 în decisiv. Am făcut un meci bun, cred. Sunt mulţumită de cum am jucat în turneele mari. Mă simt foarte bine că pot juca până la finalul sezonului (n.r. că este sănătoasă). Fiecare meci presupune muncă multă, dau tot ce pot pe teren. A fost destul de greu să joc şi împotriva vântului, însă am blocat foarte bine mingea şi mă bucur că am câştigat în două seturi".

Aceasta este cea mai bună performanţă a Simonei de până acum la Wuhan, competiţie unde nu reuşise să treacă de faza optimilor în 2015.

Pentru calificarea in sferturi, Simona Halep va primi $54.230 şi 190 de puncte WTA, cu care ajunge în clasamentul “Road to Singapore” la un total de 4448 de puncte şi se află doar la o singură victorie (sau mai precis 17 puncte) de Turneul final WTA.

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe americanca Madison Keys (9 WTA, aflată la clasamentul maxim al carierei, 21), care a învins-o pe Daria Kasatkina (Rusia, 28) [Q] cu 6-1, 4-6, 6-4.