Simona Halep, la un pas de o nouă frumoasă performanţă! S-a calificat în finala turneului de la Cincinnati (video)

Regina tenisului feminin ne-a bucurat din nou cu o evoluţie de excepţie la competiţia americană, reuşind să acceadă, sâmbătă, în marea finală graţie succesului înregistrat în faţa belarusei Arina Sabalenka, scor final 6-3, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep continuă - fără nici o şansă pentru adversarele sale - parcursul pe tabloul principal de simplu a turneului WTA de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii impresionante în valoare de 2.874.299 dolari.

Principala favorită, după ziua obositoare de vineri când a avut de jucat două meciuri într-o singură zi - ambele cu happy-end, a avut aceeaşi determinare şi putere psihică de a nu lăsa nici o şansă adversarei sale din penultimul act, belarusa Arina Sabalenka (20 ani, 34 WTA).

Victoria obţinută într-o oră şi 16 minute de joc efectiv cu scorul de 6-3, 6-4, îi aduce Simonei a doua finală jucată în decurs de două săptămâni - după cea de la WTA Premier 5 Montréal - unde a cucerit şi trofeul.

Duelul celor două iubitoare ale sportului alb a fost unul echilibrat, constănţeanca fiind însă cea care a condus ostiliţăţile - cea din urmă arătând din nou de ce ocupă fotoliul de lider WTA de 41 de săptămâni la rând.

Halep a numărat un singur as, a reuşit 6 winners şi a comis 15 erori neforţate, în timp ce oponenta sa a avut 7 aşi, 3 duble greşeli, 30 de winners, respectiv 36 de erori neprovocate.

În continuare, reprezentanta noastră, finalistă a ediţiilor 2015 şi 2017 la Cincinnati, va lupta cu trofeul pe masă cu olandeza Kiki Bertens (26 ani, 17 WTA), care a dispus la rândul ei de cehoaica Petra Kvitova (28 ani, 6 WTA) cu 3-6, 6-4, 6-2.

Halep şi-a asigurat un cec de 262.364 dolari şi 585 puncte WTA.