Simona Halep îşi ia revanşa şi o învinge pe Svitolina în sferturi la Roland Garros

Revenire extraordinară a sportivei Simona Halep, care s-a calificat în semifinale în turneul parizian de la Roland Garros după ce a învins-o pe Elina Svitolina în trei seturi.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (ROLAND-GARROS/facebook)

Într-o partidă contând pentru sferturile de finală ale turneului de Mare Şlam de la Roland Garros, Simona Halep (locul 4 WTA) a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (6, aflată la clasamentul maxim al carierei / 22 mai 2017, 22 de ani) cu scorul de 3-6, 7-6, 6-0, reuşind să-şi ia revanşa pentru finala pierdută la turneul de la Roma. Partida a durat două ore şi şase minute.

Primul set a fost dominat de Svitolina, Simona nereuşind să ia un ghem decât la scorul de 5-1. Setul al doilea a fost echilibrat, însă finalul a aparţinut Simonei, iar în decisiv, constănţeanca a dominat, nedându-i nicio şansă ucrainencei să ia vreun ghem.

Pentru calificarea în semifinale, Simona primeşte 780 de puncte şi o va avea ca adversară pe cehoaica Karolina Pliskova, care a dispus de franţuzoaica Caroline Garcia, cu scorul de 7-6, 6-4.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport