Simona Halep, învinsă de Belinda Bencic în sferturile turneului de la Dubai (video)

Românca a cedat în trei seturi în faţa elveţiencei, scor final 4-6, 6-4, 6-2, eşec înregistrat de sportiva noastră pe fondul oboselii acumulate în urma ultimelor jocuri, respectiv o accidentare la piciorul stâng.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 2 WTA) părăseşte proba de simplu a turneului WTA Premier 5 “Dubai Duty Free Tennis Championships” după insuccesul înregistrat în sferturi în faţa elveţiencei Belinda Bencic - jucătoare mult mai slab cotată în ierarhia mondială - 45 WTA.

Se pare că pe campioana noastră a ajuns-o din urmă oboseala acumulată în partidele din ultima perioadă, respectiv o uşoară accidentare la piciorul stâng, care au facilitat drumul spre succesul de joi al adversarei sale. Partida s-a terminat după două ore şi 17 minute cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2.

"Iau doar lucrurile pozitive. Am avut meciuri grozave în ultimele săptămâni, iar nivelul meu de joc este bun. Fizic sunt de asemenea bine, dar am fost nevoită să joc aproape în fiecare zi şi nu este uşor. În meciul de astăzi am fost obosită. După setul secund am început să am crampe puţin. Este normal. Plus că am transpirat enorm.

Nu am putut servi atât de bine din cauza problemelor de la piciorul stâng. Am simţit o problemă în ultimul meci puţin. Nu sunt însă scuze, ci doar vă spun că sunt obosită. Corpul a resimţit oboseala. Chiar dacă nu am cedat, am simţit că nu am suficientă energie pentru a câştiga. Am jucat totuşi până la final, am încercat să rămân în meci indiferent de rezultat", a mărturisit Simona la conferinţa de presă de după meci.

Halep a contabilizat 8 aşi, respectiv 13 duble greşeli, în timp ce Bencic a numărat un as şi a comis 4 duble greşeli.

În duelurile directe Bencic are acum 2-1.

Pentru evoluţia sa, Halep va primi un cec de 59.960 dolari şi 190 de puncte WTA.