Simona Halep: "Întotdeauna a fost un vis al meu să evoluez la Finala WTA"

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Matthew Stockman / Getty Images)

Simona Halep (locul 2 WTA) are asigurată participarea la Turneul Campioanelor de la Singapore, ea fiind a treia româncă din istorie tenisului feminin care va juca la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

Această calificare îi aduce o mare bucurie jucătoarei noastre, care de altfel a declarat că abia aşteaptă să evolueze împotriva celor mai bune jucătoare de tenis din lume, la Turneul Campioanelor de la Singapore, participarea la finala sezonului fiind visul ei dintotdeauna, a informat site-ul oficial al WTA.

"Întotdeauna a fost un vis al meu să evoluez la Finala WTA. Am avut un mare succes în acest an şi abia aştept să evoluez împotriva celor mai bune jucătoare din lume, la Singapore", a mărturisit Halep.

Este prima oară când Simona Halep se califică la Turneul Campioanelor, ea fiind a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

În anul 2014, Simona a câştigat turneele de la Doha şi Bucureşti, a jucat în finală la Madrid şi Roland Garros, a fost semifinalistă la Wimbledon şi Indian Wells. Aceste rezultate i-au conferit româncei dreptul de se afla printre cele mai bune opt jucătoare din acest sezon care vor evolua, în luna octombrie, la Singapore.

Constănţeanca în vârstă de 22 de ani este a treia jucătoare care are asigurată participarea la aceasta competiţie, alături de americanca Serena Williams (locul 1 WTA) şi rusoaica Maria Şarapova (locul 4 WTA).

Turneul BNP Paribas WTA Finals, în cadrul căruia va avea loc cea de-a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor şi cea de-a 39 ediţie a turneului de dublu, se va desfăşura la Singapore începând din 20 octombrie. La competiţie vor fi prezente cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care vor juca pentru premii de peste şase milioane de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport